Опубліковано 18 травня 2021 року, 10:30

Футбольне поле, бігові доріжки та спортмайданчики: у Дніпровському осучаснюють стадіон

У селищі Дніпровське стартувала реконструкція стадіону. Там будуть нові трибуни, сучасне футбольне поле, бігові доріжки та спортивний майданчик. А ще – воркаут-зона. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Відновлюємо стадіон у селищі Дніпровське. Це буде якісна та сучасна спортивна база. Місцеві зможуть грати у футбол та баскетбол, волейбол і теніс. Займатися фітнесом та легкою атлетикою», –  сказав Валентин Резніченко. 

У 1960-х роках у центрі селища Дніпровське виріс потужний спорткомплекс – з критим басейном, тиром та великим футбольним полем. Його збудував крохмале-патоковий комбінат.

«Ми намагалися підтримувати стадіон у належному стані. Але з роками він почав занепадати, – розповів директор спорткомплексу «Дніпровець» Володимир Кусий. – На оновлення нашого майданчика чекаємо вже не перший рік. Після реконструкції він буде відкритий для всіх мешканців селища».

Чоловік додав: раніше приймали першості району, області та країни. І не лише з футболу, а й з легкої атлетики. Місцеві команди ставали призерами всеукраїнських змагань.

«Якось грали у Верхньодніпровську – хлопці були у захваті! Мріємо, що і у нас буде такий стадіон. Це великі можливості та перспективи, – каже тренер з футболу Іван Лобовко. – Зараз доводиться тренуватися з дітьми на шкільному спортмайданчику».

На стадіоні вже стартували роботи. Підрядники будують 3-метрову підпірну стіну – аби не сповзав грунт.

«Віримо, що з появою сучасного стадіону спортивне життя в громаді завирує з новою силою. Будемо проводити більше змагань», – сказав Верхньодніпровський міський голова Геннадій Лебідь.

Згодом на стадіоні зведуть нові криті трибуни на 400 місць. На футбольному полі укладуть штучний газон. Навколо будуть бігові доріжки з гумовим покриттям.

А ще – зроблять майданчик для баскетболу і волейболу. Облаштують і окрему зону для занять воркаутом.

«Це дуже популярне місце серед місцевих. Усю юність грали тут у баскетбол та стрітбол. Хотіла і сина навчити грати. Тепер із нетерпінням чекаю на завершення робіт»,  поділилася місцева мешканка Катерина Перлак.

Стадіон оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux