Опубліковано 09 травня 2023 року, 16:30

Фасують, перевіряють якість та відправляють провізію людям: очільник Дніпропетровщини відвідав логістичний хаб ВПП ООН

Начальник ОВА Сергій Лисак сьогодні відвідав один з логістичних хабів Всесвітньої продовольчої програми ООН. Там щодня фасують продуктові набори. На день до 20 тис. У кожній коробці харчі для раціону однієї людини на місяць. Це допомога для мешканців шести областей. Прифронтових населених пунктів і тих, які найбільше потерпають від ворожих обстрілів.   

«Тільки у квітні ВПП ООН надали жителям нашої області понад 250 тис коробок. Провізія переважно українського виробництва. Позиція партнерів – інвестиції в економіку країни не менш важливі. А ще – тут створюють робочі місця. Всі, хто долучений до доброї справи, місцеві. Є серед них й переселенці, – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак. – Долучаємо до допомоги людям широку міжнародну спільноту. Цьому сприяє активна зовнішня політика Президента».

Свою роботу в Україні Всесвітня продовольча програма ООН поновила з повномасштабною війною. Одним допомагають продуктовими наборами. Іншим – виплатами. За понад рік охопили майже три мільйони людей. 

«У нашому офісі працює майже п’ятдесят людей. Ще сотні хоча й опосередковано, але також є нашою командою. Це працівники складських приміщень, фасувальники, вантажники, водії та постачальники, – додав голова Дніпровського офісу ВПП ООН в Україні Салім Мусса. – Ми інвестували в економіку країни майже 870 млн дол. І нині плануємо збільшити закупівлю продуктів у тутешніх виробників».

Придбані товари фасують у коробки. Кожна виходить вагою у понад 13 кілограмів. Всередині – тушковане м'ясо, консервована квасоля, макарони і вівсянка. А ще – борошно, цукор, сіл та олія. 

«У нас є спеціальна програма, за якою окрема людина розраховує кількість білків, жирів та вуглеводів, необхідних людині для збалансованого харчування. На основі цих даних ми і розробляємо наповнення нашого набору. Інколи його вміст змінюємо. Та, як правило, несуттєво, – пояснила  логіст Анастасія. – Кожна коробка розрахована на одну людину».

Слідкують й за якістю продуктового набору. Це відповідальність контроль-компанії. Перевіряють цільність упаковки, наявність у коробці всіх позицій та терміни зберігання.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux