Опубліковано 12 березня 2020 року, 15:40

«Доросла» ревізорка поділилася враженнями від тижневого стажування у Дніпропетровській ОДА

Обласні театри, музеї, бібліотеки. Наскільки вони знані серед містян та комфортні для відвідувачів? Ревізію культурних закладів у Дніпрі провела «доросла стажерка» Олена Касторних. Тиждень вона «відпрацювала» в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА. 

«Долучилися до всеукраїнського проєкту «Тиждень дорослого стажера». Його мета – надати можливість людям із багатим життєвим досвідом відчути себе корисними для суспільства. Виграють і роботодавці – вони отримують свіжі ідеї для реалізації, – розповіла радниця голови Дніпропетровської ОДА Валерія Світла. – Дуже вдячні пані Олені за проведену ревізію закладів культури. До виконання плану стажування вона підійшла із відповідальністю та ретельністю».

Головним завданням пенсіонерки Олена Касторних було оцінити заклади культури у Дніпрі не з професійного погляду, а як споживач. Також вона мала виявити обізнаність мешканців щодо місцезнаходження того чи іншого театру або музею.

«Більше за все сподобалося у національному театрі імені Т.Г. Шевченка. І хотілося б до чогось причепитися, та не мала жодного зауваження. Найбільше вразила гра акторів та їхнє вміння працювати із залою. Загалом у закладі продумано все: від реклами до ставлення до глядача», – поділилася Олена Касторних.

Серед побажань ревізорки щодо роботи інших обласних театрів та музеїв – зробити їх доступними для всіх відвідувачів, зокрема людей із інвалідністю. А ще – розробити якісну зовнішню рекламу.

«На жаль, містяни не знають ані про будинок-музей Дмитра Яворницького, ані про Музейний центр О. П. Блаватської та її родини. «Кульгає» й зовнішня реклама театру драми та комедії. Ці заклади потребують серйозного «розкручування», – сказала Олена Касторних.

«Отримані від стажера рекомендації обов’язково озвучимо керівникам закладів. Музеї, театри та бібліотеки треба виділяти у міському просторі, робити їх знаковими. Аби городяни знали їх місцезнаходження та говорили про них», – підкреслила начальниця управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА Наталя Першина.

Тиждень дорослого стажера проходив в Україні у березні – за ініціативою благодійного фонду «Життєлюб».

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux