Опубліковано 18 квітня 2019 року, 13:00

Дніпропетровська ОДА звела «з нуля» найкращий стадіон у Кам’янському – Валентин Резніченко

Із новітньою базою – до нових вершин у спорті. У Кам’янському збудували сучасний стадіон. Там – велике футбольне поле із професійним покриттям, ігрові майданчики. А ще – роледром, ворк-аут зона та дитяче містечко з гойдалками. Все – для тренувань вихованців дитячої футбольної школи та активного відпочинку городян. Місцеві кажуть: стадіон – найкращий у місті. Його звела «з нуля» Дніпропетровська облдержадміністрація. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, відкриває величезні можливості для розвитку інфраструктури міст і сіл. Для мешканців області створюємо сучасні умови для занять спортом. Зводимо «з нуля» та реконструюємо спорткомплекси, шкільні і районні стадіони, ігрові майданчики та футбольні поля, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Менш ніж за рік у Кам’янському звели сучасний стадіон. Там тренуватимуться вихованці місцевої дитячо-юнацької футбольної школи «Надія», проходитимуть уроки фізкультури».

Дитячо-юнацькій футбольній школі «Надія» у Кам’янському – 25. Серед вихованців – і нинішній гравець національної збірної Артем Кравець. Раніше дітлахи не мали нормальної бази для тренувань, каже директор Юрій Мокієнко. Було звичайне поле «радянської доби» – ґрунт, порослий травою. Натомість наразі там – сучасний стадіон. Його звела Дніпропетровська облдержадміністрація.

«Тут все таке яскраве та якісне! Привчатимемо дітей до правильних та красивих речей. Вони мають займатися спортом у комфортних, сучасних умовах. А ми тепер маємо надію на нові перемоги», – підкреслив директор футбольної школи «Надія» Юрій Мокієнко. 

Відтепер тренування понад 300 вихованців футбольної школи проходитимуть на полі з професійним покриттям. Сучасну штучну траву, спеціально призначену для гри у футбол, привезли із Німеччини.

«Стадіон звели у спальному районі, поряд – 9 шкіл. Тепер тисячі дітей зможуть тут грати у футбол, волейбол та баскетбол, – сказав тренер футбольної школи «Надія» Іван Бєломицев. - На старому футбольному полі було по коліна трави, за ним ніхто не доглядав. Тепер це дійсно професійний спортивний майданчик».

Найбільше за інших у захваті від сучасного покриття – юні футболісти.

«Поле дуже високого рівня, враження – найприємніші. М’яч просто «літає», зручно віддавати паси. Побільше б таких стадіонів у Кам’янському для розвитку нашого місцевого футболу», – сказав гравець ФК «Надія» Микита Чеченін

«Дуже люблю футбол, давно займаюся. Мрію стати таким футболістом, як Роналду. Новий стадіон класний. Мені подобається, що тут штучне покриття, на ньому зручно грати», – поділився вихованець футбольної школи «Надія» Єгор Терещенко. 

На стадіоні облаштували й майданчики для баскетболу та волейболу.

«Такі стадіони дають впевненість у тому, що молоде покоління вже дуже скоро прославлятиме нашу країну на спортивних аренах усього світу. Переконаний – юні футболісти Камянського незабаром поповнять ряди Національної збірної», - сказав президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Поряд звели дитяче містечко із гірками та гойдалками для малечі. Зробили й ворк-аут зону, роледром для скейтбордистів та любителів роликів. Установили столи для настільного тенісу, гри у шахи. Вони доступні для всіх кам’янчан.

Нині на Дніпропетровщині триває будівництво і реконструкція понад 20 спортивних об’єктів.

 У Кам’янському збудували сучасний стадіон

Його звела Дніпропетровська облдержадміністрація

Професійне футбольне поле…

зі штучним покриттям

Нові умови – для вихованців дитячої спортивної школи та активного відпочинку місцевих громадян

 «На старому футбольному полі було по коліна трави, за ним ніхто не доглядав. Тепер це дійсно професійний спортивний майданчик. Тисячі дітей зможуть тут грати у футбол, волейбол та баскетбол», –тренер футбольної школи «Надія» Іван Бєломицев

 Для вболівальників облаштували трибуни

 «Новий стадіон класний. Мені подобається, що тут штучне покриття, на ньому зручно грати», – вихованець футбольної школи «Надія» Єгор Терещенко

 Урочистий момент – відкриття стадіону

 Юні футболісти відіграли перший матч на новому полі

 На стадіоні облаштували й майданчики для баскетболу та волейболу

 Діти у захваті від нового стадіону

 Поряд звели дитяче містечко із гірками та гойдалками для малечі

 «Переконаний – юні футболісти Кам’янського незабаром поповнять ряди Національної збірної», - президент Федерації футболу України Андрій Павелко

 Нині на Дніпропетровщині триває будують та реконструюють понад 20 спортивних об’єктів

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux