Опубліковано 29 жовтня 2018 року, 10:30

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює Виводівську школу – Валентин Резніченко

Добротна покрівля, тепла яскрава будівля, класи із сучасним дизайном. За такою «схемою» Дніпропетровська облдержадміністрація приводить до ладу школи регіону – навіть у найвіддаленіших селах. Незабаром маленьким мешканцям села Виводове Томаківського району заздритимуть діти обласного центру. Після реконструкції сільська школа набуде сучасного вигляду та змісту. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 «Діти Дніпропетровщини повинні мати доступ до якісної освіти, незалежно від населеного пункту, в якому мешкають. Створити для цього всі необхідні умови – завдання Президента України Петра Порошенка. 2018-го одночасно капітально ремонтуємо понад 30 опорних і основних шкіл. Осучаснюємо і навчальний заклад села Виводове Томаківського району», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Виводівську школу побудували понад 30 років тому. З тих пір приміщення не оновлювали. Покрівля і вікна давно зносилися – дуло з усіх щілин. Стали непридатними і система опалення, і каналізація. Не рятувала ситуацію навіть альтернативна котельня, яка давала тепло у достатній кількості – через протяги дітям доводилося сидіти на уроках у кофтах.

Всередині літа 2018-го Дніпропетровська облдержадміністрація взялася за реконструкцію закладу. Ремонтники відразу замінили покрівлю – тепер вона якісна і тепла. Двоповерхова будівля школи – вже із новими вікнами та вхідними дверима. Всередині – сучасна система опалення.

«Після капремонту школа стане справжньою прикрасою села. Зміни вже неможливо не помітити! Бачили, як ремонтники вміло та ретельно облаштовували дах. Душа радіє, – сказала директор школи Наталія Куліш. – Дуже вдячні обласній владі, яка дбає про те, щоб сільські школи відповідали сучасним стандартам».

Нині підрядники термомодернізують фасад. Його утеплюють сучасними матеріалами. Згодом додадуть будівлі яскравих кольорів.

«У нас вже тепло і затишно, а буде ще краще, – поділилася учениця 11 класу Дар’я Кисла. – Дуже раді, що про нас не забувають».

Наступного року реконструюють приміщення всередині. Замінять всі комунікації. Діти навчатимуться в сучасних класах.

Після капремонту школу перетворять на навчально-виховний комплекс.  На першому поверсі облаштують приміщення для 2 груп дошкільнят.

«Ми всі дуже любимо нашу школу. А після ремонту вона матиме ще й гарний та сучасний вигляд», – поділилася старшокласниця Анастасія Мамаєва.

Осучаснять і шкільний стадіон. Він буде зі штучним покриттям. Там облаштують волейбольний, баскетбольний, футбольний майданчики. А ще – ігровий, для малечі.

«Створення комфортного освітнього простору для дітей регіону стало можливим завдяки децентралізації. Саме ця реформа відкрила можливості для відновлення інфраструктури села», – підкреслив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

Приведуть до ладу і територію. Її облаштують тротуарною плиткою.


Виводівську школу реконструюють вперше за 30-річну історію

Вже замінили покрівлю,..

..вікна та вхідні двері

Нині ремонтники термомодернізують фасад

Будівлю утеплюють..

..сучасними матеріалами

Згодом додадуть яскравих кольорів

Школа набуде сучасного красивого вигляду

Наталія Куліш: «Дуже вдячні обласній владі, яка дбає про те, щоб сільські школи відповідали сучасним стандартам»

У школі – вже нова система опалення

Замінили всі батареї

Згодом оновлять комунікації..

..та осучаснять класи

«У нас вже тепло і затишно, а буде ще краще», – Дар’я Кисла

Реконструюють і шкільний стадіон

«Ми всі дуже любимо нашу школу», – Анастасія Мамаєва

У Виводівській школі навчаються мешканці семи сіл

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux