Опубліковано 22 серпня 2018 року, 10:30

Дніпропетровська облдержадміністрація осучаснює опорну школу в Божедарівці – Валентин Резніченко

Божедарівська опорна школа набуває сучасного вигляду. Нині її реконструює Дніпропетровська облдержадміністрація – вперше за майже 40-річну історію. Діти Божедарівської громади матимуть стильну модернову будівлю із сучасною «начинкою». Поруч зі школою зведуть великий стадіон із професійним покриттям. А ще – відновлять будівлю гуртожитку. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«На якісній освіті наголошує Президент України Петро Порошенко. Створюємо для цього сучасний простір. Реконструюємо одночасно понад 30 опорних і основних шкіл. Оновлений заклад матимуть і маленькі мешканці Божедарівської об’єднаної громади. Нині капітально ремонтуємо і величезну будівлю школи, і гуртожиток та стадіон поруч», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Божедарівській опорній школі – майже сорок років. Величезна будівля не знала жодного капремонту. Покрівля продірявилася настільки, що в дощ доводилося підставляти посуд та підкладати ганчірки, згадує директор закладу Ірина Василик. Волога потрапляла на електропроводку, що спричиняло замикання. Як наслідок – руйнувалися стіни. Застарілі дерев’яні вікна зовсім не утримували тепла. Через вологу вони деформувалися і ледве не випадали.

«У нас було вже, куди кинь — усе клин. Стіни тріщали по швах, вікна випадали, комунікації всі вийшли з ладу. В одному крилі будівлі каналізація зовсім не працювала – її зруйнували корені величезних тополь, – додала Ірина Василик. – Тому ми вже не могли дочекатися, коли ж нарешті розпочнеться цей глобальний ремонт».

Реконструкцію закладу розпочали із заміни даху, вікон та вхідних дверей. Термомодернізують і фасад – вже привезли утеплювач. Згодом стіни будівлі облаштують різнокольоровою плиткою.

Відновлюють каналізацію. Поруч із будівлею школи копають траншею – техніка працює відразу на декількох ділянках. Замінюють труби водопостачання.

Згодом оновлять усі комунікації, осучаснять класи. Вже завезли мультимедійне обладнання.

«Дуже приємно спостерігати, як змінюється школа, – сказала учениця Дарина Пазій. – Я мрію навчатися у красивій будівлі, і щоб усередині все було сучасне».

Поряд із будівлею школи багато років поспіль «красувалися» руїни. Колись там був гуртожиток, та останнім часом – самі залишки стін без вікон. Туди занадилися на перервах бігати хлопчаки. Для дітей це було небезпечно, зазначила директор школи.

Нині будівлю реставрують – підрядники відновлюють стіни, роблять перестінки. Згодом утеплять фасад, зроблять всі комунікації. Там буде 6 одно- та двокімнатних квартир для молодих фахівців. Облаштують творчі студії – діти займатимуться авіамоделюванням, танцями, ліпленням. Декілька кімнат виділять для проживання учнів із дальніх сіл.

Школярі матимуть і сучасну базу для занять спортом. Для них зведуть великий стадіон – із футбольним полем, майданчиком для баскетболу і волейболу, біговими доріжками. Все – із професійним покриттям.

«Хочеться, щоб школа засяяла яскравими барвами і ожила. Так нам буде набагато цікавіше навчатися», – поділилася учениця Анна Путінцева.

У школі – 419 учнів. Це діти із семи сіл Божедарівської та сусідніх громад.


ДніпроОДА реконструює Божедарівську опорну школу

40-річна будівля..

..нарешті набуде сучасного вигляду

Класи вже із новими вікнами

Ремонтники оновлюють покрівлю

«Дуже приємно спостерігати, як змінюється школа», – Дарина Пазій

Приведуть до ладу і приміщення всередині

Осучаснять і коридори, і класи

Вже привезли мультимедійне обладнання

Ірина Василик: «Ми не могли дочекатися, коли ж нарешті розпочнеться цей глобальний ремонт»

Поруч зі школою підрядники копають траншею під каналізацію

Техніка працює відразу на декількох ділянках

Реставрують і будівлю гуртожитку

Ремонтники відновлюють стіни,..

..роблять перестінки

У реконструйованій будівлі облаштують квартири для молодих вчителів, творчі студії та кімнати відпочинку для дітей

На місті ґрунту і трави..

..з’явиться сучасний стадіон

«Хочеться, щоб школа засяяла яскравими барвами і ожила», – Анна Путінцева

Після завершення реконструкції понад 400 маленьких мешканців Божедарівської та сусідніх громад...

..матимуть стильну модернову школу

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux