Опубліковано 19 листопада 2019 року, 16:17

Дніпропетровщина приєдналася до всеукраїнського освітнього проєкту «Бранці Кремля»

У Дніпрі стартував обласний етап освітнього проєкту «Бранці Кремля». Упродовж тижня зі студентами місцевих університетів зустрінеться Герой України Володимир Жемчугов. Він відвідає чотири навчальні заклади та розповість молоді про військові події на Сході. Також презентує документальну стрічку про українських політв’язнів. Про це розповів під час пресконференції заступник директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Антон Демура.

 «Один із найважливіших напрямків роботи з молоддю – національно-патріотичне виховання. Наше завдання – не лише формувати у юнаків та дівчат любов до Батьківщини, бажання захищати свою країну, громадянські права та інтереси. Маємо також сприяти обізнаності молоді в подіях минулого і сучасності. Адже саме вільний доступ до об’єктивної інформації – основа розбудови громадянського суспільства», – зазначив заступник директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Антон Демура.

Всеукраїнський освітній проєкт «Бранці Кремля» стартував у вересні 2018 року. За цей час організатори відвідали 12 обласних центрів та більше півсотні університетів. Нині – завітали й до Дніпра.

 «Ми були у Херсоні, Тернополі, Харкові, Житомирі, Маріуполі. Дніпро – вже 13–те місто, куди приїхали, – розповіла координатор проєкту Олена Жемчугова. –  У 2014-му, коли розпочалась війна, сьогоднішні студенти були 13-14-річними підлітками. Вони не зовсім чітко розуміли, що ж відбувається. Саме тому дуже важливо працювати саме з цією віковою категорією, знайомити її з учасниками війни».

Володимир Жемчугов – організатор та активний учасник партизанського руху на Луганщині. У 2015-му підірвався на розтяжці, через що втратив кисті обох рук та пошкодив зір. Майже рік провів у полоні. У 2017 році отримав звання Героя України.  

«Я родом з Луганської області – як починалась війна, бачив на власні очі. Там, на Сході, лишився мій дім, тому для мене ця тема особливо болюча, – поділився автор проєкту, Герой України Володимир Жемчугов. – Під час зустрічей студентам розповідаю спочатку про радянські часи, далі – про події 2004 року, які підготували ґрунт для захоплення України. І підводжу розповідь до 2014-го. Буду продовжувати цю просвітницьку роботу, поки вистачатиме сил».

Першу зустріч проведуть у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара 19 листопада. 20 листопада Володимир Жемчугов відвідає університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна. 21 листопада – Національну металургійну академію. 22 листопада – поспілкується зі студентами Дніпровської політехніки.

Проєкт «Бранці Кремля» організували за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Дніпропетровщина долучилася до освітнього проєкту «Бранці Кремля»

«Маємо сприяти обізнаності молоді в подіях минулого і сучасності. Адже саме вільний доступ до об’єктивної інформації – основа розбудови громадянського суспільства», – заступник директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Антон Демура

Організатори відвідали 12 обласних центрів та більше півсотні університетів

«Я родом з Луганської області – як починалась війна, бачив на власні очі. Там, на Сході, лишився мій дім, тому для мене ця тема особливо болюча, – автор проєкту, Герой України Володимир Жемчугов

Проєкт стартував у 2018 році

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux