Опубліковано 20 вересня 2018 року, 09:30

ДніпроОДА завершує реконструкцію Бородаївського дитсадка – Валентин Резніченко

У Бородаївці Верхньодніпровського району на фініші – осучаснення дитсадка. Малеча вже не дочекається відкриття. Дитяче око приваблює і оновлена будівля, і затишні альтанки, і яскравий майданчик. Реконструює заклад Дніпропетровська облдержадміністрація. Від колишнього садочка залишилися лише згадки та юридична адреса. Все інше – нове, від покрівлі до альтернативної котельні. Про це розповів очільник області Валентин Резніченко.

  «Ліквідація черг до дитсадків – одне із ключових завдань Президента України Петра Порошенка. Реконструюємо садочки та зводимо нові, за сучасними оригінальними проектами, по всій області. Будівля садочка «Вишенька» у Бородаївці давно потребувала осучаснення. Вже зовсім незабаром маленькі мешканці громади підуть до модернового затишного садочка, де є всі умови для їхнього всебічного розвитку», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Будівлю дитсадка у селі Бородаївка Верхньодніпровського району звели понад півстоліття тому. Ззовні споруда більше нагадувала старий барак, аніж дитячий заклад. Там не було ані спальних кімнат, ані медпункту. У невеличкому приміщенні могли розташувати лише одну групу малюків. На території діти не мали хоча б якогось майданчика для рухливих ігор.

Менше року тому стартувала реконструкція закладу. За справу взялася Дніпропетровська облдержадміністрація. Крок за кроком – і будівля вже із новими покрівлею, вікнами, енергоефективним вентильованим фасадом. Всередині замінили всі комунікації, провели вентиляцію – раніше її взагалі не було. З боків корпусу звели дві сучасні добудови – тепер садочок зможе прийняти дві групи малюків.

Опалюватиме заклад нова альтернативна котельня.

«Дуже вдячні Дніпропетровській облдержадміністрації за такий ремонт. Задоволена вся громада! – сказала завідуюча дитсадка «Вишенька» Надія Юдіна. – Тепер у кожній групі – і спальні, і ігрові з теплою підлогою. Зробили нам і кухню з декількома цехами. А ще – нарешті з’явилася медична кімната».

 Нині роботи – на фініші. Залишилися останні штрихи, кажуть будівельники.

«Вже не дочекаємося відкриття садочка після капремонту. Він нам дуже потрібен – мені на роботу треба виходити. Живемо напроти – тож спостерігаємо щодня, як просуваються роботи», – розповіла Оксана Зинов’єва-Бразалук, мати півторарічної Вероніки. 

Підрядники подбали й про територію, щоб малечі було де розвиватися фізично. Облаштували яскравий дитячий майданчик із пісочницею та гойдалками, спортивний – із турніками. Установили просторі альтанки з навісом – для кожної з груп. Зробили огорожу – так діти почуватимуться у безпеці. Залишилося висадити фруктові дерева, туї та кущі. Навколо закладу квітнутимуть та плодоноситимуть яблуні, груша, вишня.

Не може пройти спокійно повз оновлений садочок маленька Віка Яхімчук. Щоразу смикає мати за руку. Крихітці вже кортить скоріше гуляти на яскравому майданчику із іншими дітлахами, кататися на горці та гойдалках.

«Ми із чоловіком працюємо, а дитину дівати нікуди. Тож чекаємо на садочок із нетерпінням. Дуже раді, що дітки тепер матимуть такі чудові умови», – поділилася Ліна Яхімчук.

До садка «Вишенька» вже зарахували 32 малюки. Це маленькі мешканці сіл місцевої громади – Бородаївки та Правобережного.


Капремонт Бородаївського дитсадка – вже на фініші

Будівля – з новою покрівлею,..

..теплим вентильованим фасадом

Один із ґанків облаштували пандусом

До корпусу зробили добудови

«Дуже вдячні Дніпропетровській облдержадміністрації за такий ремонт. Задоволена вся громада!» – Надія Юдіна

Роботи – на фініші

Залишилися останні штрихи

«Чекаємо на садочок із нетерпінням. Дуже раді, що дітки тепер матимуть такі чудові умови», – Ліна Яхімчук

Осучаснили й приміщення

Замінили всі комунікації

Нова і система опалення

Встановили електрокотли

Яскраві стіни,..

..сучасна стеля,..

..нова сантехніка

Оксана Зинов’єва-Бразалук: «Вже не дочекаємося відкриття садочка після капремонту. Він нам дуже потрібен»

Завершують облаштовувати територію

Там вже – нові яскраві майданчики..

..із гойдалками,..

..турніками,..

..просторими альтанками

Вже поклали тротуарну плитку,..

..зробили огорожу

Незабаром висадять фруктові дерева та кущі

Садок прийме понад 30 малюків

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux