Опубліковано 18 листопада 2021 року, 12:30

Для тренувань та змагань: в Апостоловому реконструювали стадіон ліцею №1

Біля Апостолівського ліцею №1 облаштували сучасний стадіон. На місці пустиря з’явилися два футбольні поля та майданчики для ігрових видів спорту. А ще бігові доріжки та яма для стрибків. Усе – з професійним покриттям, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«У містах та селах Дніпропетровщини створюємо стадіони нового зразка. Сучасні, європейського рівня. Одну з таких спортивних арен облаштували в Апостоловому – біля ліцею №1. Він став окрасою усього міста», – сказав Валентин Резніченко. 

Пустир, трава висотою по коліно, каміння та ями. Таким згадують шкільний «стадіон» місцеві. Тепер це професійна спортивна арена, каже директорка ліцею №1 Ольга Вовк. 

«Цей проєкт дуже важливий для ліцею, про такий стадіон ми могли тільки мріяти. Тепер наше першочергове  завдання – все це зберегти», – сказала директорка Апостолівського ліцею №1 Ольга Вовк.

Новий стадіон фактично звели «з нуля». Проєкт втілили за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Дуже гарний стадіон. Раніше тут не було нічого. А тепер можна і потренуватися, і пограти у футбол з друзями»,  поділився юний футболіст Андрій Матченко. 

Підрядники облаштували одразу два футбольні поля зі штучним газоном – велике та маленьке. Зробили волейбольно-баскетбольний майданчик і бігові доріжки з гумовим покриттям. Підготували яму для стрибків.

Вчитель фізкультури Апостолівського ліцею №1 Олександр Юшко розповідає – тепер зможе зробити уроки більш різноманітними. А ще проводити естафети та змагання.

«Раніше грали у футбол мінімальними командами – тепер навіть зможемо проводити змагання між класами. А ще грати на свіжому повітрі у баскетбол, волейбол, міні-футбол, –  сказав Олександр Юшко.  – Поряд зробили яму для стрибків у довжину, тож будемо розвивати цей вид спорту. Раніше для цього не було умов».

Позайматися на спортивних майданчиках приходять не лише учні ліцею, а й діти та дорослі з різних районів міста.

«Приходимо сюди покататися на роликах та скейті, пограти у футбол. Усе таке гарне, мені дуже подобається», – сказала місцева мешканка Яна Сімонович.

В Апостолівському ліцеї №1 – понад 700 дітей.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux