Опубліковано 01 листопада 2019 року, 18:06

Діячі Дніпропетровщини отримали почесні звання

Народний художник України та заслужені працівники у різних галузях. Такі почесні звання отримали 19 мешканців області. Серед відзначених – вчений, лікар, економіст, металург, машинобудівники, вчителі, митці. Указ про присвоєння почесного звання підписав Президент України Володимир Зеленський. Посвідчення та відзнаки вручив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Ці почесні звання – данина поваги тим, хто розбудовує рідний край та Україну. Своєю багаторічною сумлінною працею ви прославляєте Дніпропетровщину. У кожного з вас – свій шлях, доля, історія. Та всі ви досягли чогось визначного у професії та житті. За це всім вам – велика шана!», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Звання «Народний художник України» присвоїли визначному монументалісту Дніпропетровщини В’ячеславу Данилову. Його роботи можна побачити в різних куточках міста. Найвідоміші – барельєфи театрів опери та балету, ім. Шевченка, діорами, органної зали, консерваторії. Кругла зала будівлі ОДА також прикрашена руками митця.

«На цьому бетонному барельєфі зображені люди праці – робітники, інженери. Прості трудівники нашого краю. Їх і треба прославляти», – зазначив В’ячеслав Данилов. 

Серед відзначених Президентом України – токар, оператор, випробувач, електрозварювальник та слюсарі Південмашу.

Звання «Заслужений вчитель» отримала ветеран педагогічної праці Катерина Клименко. Майже 60 років вона віддала дітям. Працювала в початкових класах дніпровських шкіл №2 та 139.

«Найголовніше в моєму житті – любов до дітей. Зрозуміла, що це моє, коли сама була школяркою. Приємно, що держава відзначила мою працю, – поділилася Катерина Клименко. – І зараз до мене можуть завітати учні. Майже всі вони досягли поставленої мети, обрали професію до душі».

Травматолог обласної лікарні ім. Мечникова Валерій Томілін – із команди професіоналів, що творять справжні дива і вже понад п’ять років рятують поранених.

«Це перша державна нагорода. Сприймаю її не як особисту відзнаку, а як визнання заслуг усього колективу – від санітарки до головного лікаря», – підкреслив Валерій Томілін.

Загалом держава відзначила 19 діячів області.

Діячі Дніпропетровщини отримали почесні звання

Посвідчення та відзнаки їм вручив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко

«Своєю багаторічною сумлінною працею ви прославляєте Дніпропетровщину. За це всім вам – велика шана!», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко

Роботи В’ячеслава Данилова можна побачити в різних куточках міста

«На цьому бетонному барельєфі зображені прості трудівники нашого краю. Їх і треба прославляти», – В’ячеслав Данилов

Серед відзначених Президентом України – робітники Південмашу

«Приємно, що держава відзначила мою працю», – Катерина Клименко

Загалом держава відзначила 19 діячів області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux