Держвиплати, підтримка ветеранів та нові родини для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування: новини в соцсфері області

Виплата держдопомог, робота над обласним проєктом ТитаниUA, тренінг з Хібукі-терапії та розвиток сімейних форм виховання. Про новини в соцсфері Дніпропетровщини під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна. 

«В області виплатили всі види держдопомог за травень – понад 411 млн грн. Кошти отримала 141 тис мешканців регіону. Це, зокрема, малобезпечені й багатодітні родини, одинокі матері, люди з інвалідністю. Входить сюди і допомога при народженні дитини», – зазначила Надія Задорожна. 

Вона додала, що в області продовжує діяти програма підтримки родин загиблих цивільних. Це виплата 300 тис грн. Цьогоріч матеріальну допомогу отримали родини 29 загиблих.

«У Дніпрі запросили на щиру розмову 70 матерів і дружин загиблих Героїв. Долучили й психолога. Було дуже емоційно. Жінки розповідали про своїх рідних. Дивилися відео, гортали фото. Створили й полотно життя. На нього перенесли почуття та спогади. Аналогічні зустрічі провели у всіх громадах області», – розповіла заступник начальника ОВА. 

Ще 43 жінки з Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня». Кожна народила щонайменше п’ятеро дітей. Загалом вони виховують 257 синів і доньок.

«Команда ОВА працює над новими можливостями для ветеранів. Їхньої реабілітації та адаптації до мирного життя. Розвиваємо наш проєкт ТитаниUA. Запросили його амбасадорів на зустріч. Їх зараз – 27. Отримали зворотній зв’язок. Проговорили проблемні питання. Домовилися збиратися частіше», – сказала Надія Задорожна.

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?» провели тренінг з Хібукі-терапії. Запросили на нього працівників департаменту соцзахисту ОВА та фахівців Центру соціальної допомоги та підтримки.

«Хібукі – це терапія за допомогою спеціальної іграшки. З довгими лапами та сумними очима. Ізраїльська методика. Допомагає справлятися зі своїми тривогами, страхами та стресом, – пояснила заступник очільника області. – Учасників тренінгу навчали спеціальним технікам: як знімати напруження, відновлюватися після стресу. Такі знання можуть використовувати в роботі». 

Протягом тижня до прийомних родин взяли трьох дітей, які були в евакуації у Туреччині. Знайшли опікунів і для 6 хлопців та дівчат, евакуйованих до Швейцарії. Найближчим часом вони потраплять до нових родин для подальшого усиновлення.

«Відправляємо на оздоровлення та відпочинок синів і доньок захисників, дітей з багатодітних родин, переселенців. Понад 60 хлопців та дівчат вже повернулися із Закарпаття і табору на Київщині. Нині на відпочинок поїхала друга зміна – 74 дитини», – зазначила Надія Задорожна. 

Путівки – від Мінсоцполітики. Придбані державним коштом.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux