Опубліковано 05 серпня 2024 року, 14:35

Держслужба для ветеранів: Мінветеранів запустило е-Карту вакансій для ветеранів та ветеранок

Міністерство у справах ветеранів України запустило е-Карту вакансій державної служби та органів місцевого самоврядування для ветеранів та ветеранок. 

Цей новий сервіс доступний на веб-платформі е-Ветеран — https://eveteran.gov.ua/ та є візуалізацією інформації про вакансії державних органів, органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій по всій Україні.

Мета — полегшити ветеранам та ветеранкам війни процес пошуку роботи та сприяти їхньому працевлаштуванню на державну службу. Користувачі можуть обрати для себе вакансії у різних регіонах країни, а також отримати детальну інформацію про функціональні обов'язки, вимоги до кандидатів, рівень заробітної плати та контакти для зворотного зв'язку, перейшовши до вкладки "Таблиця".

В.о. Міністра у справах ветеранів України  Олександр Порхун наголошує: “Наша стратегія — заохочувати ветеранів і ветеранок до працевлаштування на державну службу. Наприклад, у Мінветеранів вже понад 17% штату – це ветерани і ветеранки, члени їхніх родин і сімей загиблих, діючих військовослужбовців, колишні військовополонені. Хто, як не ветеранська спільнота, краще знається на своїх потребах та можливостях. А держслужба дає перспективи, як і що треба змінити в системі, ветеранській політиці, щоб ці перетворення були відчутні та ефективні”.

За словам Олександра Порхуна, е-Карта вакансій держслужби — лише перший етап в системі працевлаштування. Протягом найближчих декількох місяців Мінветеранів запустить додатковий цифровий продукт з пошуку робочих місць у бізнесі. Він також додав, що Мінветеранів спільно з robota.ua та work.ua вже реалізовують спільні проєкти з професійної адаптації та працевлаштування. Тому завдяки повноцінному запуску ресурсу із пошуку роботи від Мінветеранів буде максимально розширена пропозиція для ветеранської спільноти на ринку праці. 

Зазначимо, що на момент запуску на е-Карті розміщено 170 вакансії, з них 92 – на державній службі, 37 — в органах місцевого самоврядування, 41 – у військових адміністраціях. Вакансії оновлюються в реальному часі, щоденно, забезпечуючи актуальність інформації.

Своєю чергою, заступник Міністра Руслан Приходько додав: “Спільно з НАДС та нашими партнерами з Міжнародної організації з міграції ми розробили е-Карту вакансій для державної служби та органів місцевого самоврядування, призначену для ветеранів та ветеранок. Цей цифровий сервіс стане єдиним місцем, де будуть зосереджені усі вакансії державного сектору, а ветерану буде зручно обрати для себе посаду”.

У системі переходу працевлаштування ветеранів — один із ключових етапів їхнього відновлення. 

“Питання працевлаштування ветеранів війни на державну службу винесено на найвищий рівень. Під керівництвом міністра КМУ Олега Немчінова створено робочу групу, що об'єднує органи центральної виконавчої влади, які відповідають за перекваліфікацію та працевлаштування ветеранів. Ми зацікавленні у працевлаштуванні ветеранів на державну службу, адже їхній досвід, патріотичність і бажання змінювати країну, яку вони захищали, — неоціненний”, — пояснив заступник Міністра Максим Кушнір. 

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина відзначила необхідність активного залучення ветеранів і ветеранок до суспільного життя, зокрема через створення умов інклюзії в органах публічної влади.

«E-Карта вакансій для ветеранів та ветеранок засвідчує відкритість держави і її готовність залучати своїх захисників до публічної служби. Важливо сконцентрувати на цьому цифровому інструменті максимальну кількість вакансій, цікавих для ветеранів і ветеранок. А ще важливіше — забезпечити пряму комунікацію між роботодавцями і тими, хто розглядає можливість зайнятості у державному секторі. Ідеться про наших чинних колег, які наразі захищають країну, і тих, хто цікавиться такою перспективою після повернення до мирного життя. Саме тому НАДС приділяє значну увагу питанням інклюзії в органах публічної влади. Ідеться про створення умов соціальної адаптації в колективах і безбар’єрності на робочому місці», — зауважила Голова НАДС Наталія Алюшина.

Розробка е-Карти вакансій здійснювалась у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби (НАДС) та Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux