Опубліковано 17 грудня 2018 року, 18:00

Центр матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі – найкращий в Україні – Петро Порошенко

Це не Західна Європа, і не приватна клініка. Новозбудований хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі відповідає новітнім світовим стандартам. Його звела Дніпропетровська облдержадміністрація. Вперше маленькі українці мають доступ до надсучасної медицини у звичайній обласній лікарні. З новою клінікою ознайомився Президент України Петро Порошенко.

 «Цей центр зараз – найкращий в Україні. Раніше, щоб отримати послуги такого рівня, треба було їхати за кордон. Тепер меддопомогу надаватимуть кваліфіковані фахівці тут, в Дніпрі. Раніше не було необхідного обладнання і діти, які народилися з вадами, були, де-факто, приречені. Сьогодні можна зайти в операційну, де стоїть найсучасніший в Україні ангіограф. Це, в тому числі, результат децентралізації, завдяки якій місцеві бюджети отримують гроші. Це результат зусиль обласної влади і державного фонду регіонального розвитку», – зазначив Президент України Петро Порошенко. 

 У новій дитячій хірургії Центру матері та дитини ім. Руднєва відразу й не збагнеш, куди саме потрапив – до п’ятизіркового готелю чи лікарні. Сучасний дизайн холу, коридорів та палат. Веселі малюнки на стінах, побутові умови, що відповідають світовим стандартам сьогодення. Кожна палата – для маленького пацієнта та його мами.

«Відтепер доступ до сучасних світових стандартів у медицині мають і малюки Дніпропетровщини. У лікарні Руднєва є обладнання, що відповідає останньому слову техніки. А головне, якомога швидшому одужанню малюків сприятиме обстановка, максимально наближена до домашньої. І справа не у «веселому» дизайні палат чи наявності в них вбиралень і душових. Коли цілодобово поруч мама – відступає будь-яка хвороба», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Головна гордість хірургів – сучасні операційні. В них досягнуто максимальної стерильності – завдяки ламінарним потокам та спеціальним фільтрам. Висока швидкість потоку повітря знижує ризик інфікування до мінімуму. Всі двері в операційних – із сенсорами. Їх можна відчинити, не торкаючись кнопки. Навіть стіни в операційному блоці – з антибактеріальним покриттям. Замість звичайних балонів із киснем – централізоване постачання кисню, повітря, вакууму. І в операційні, і просто в палати. Все – для максимальної безпеки маленьких пацієнтів.

Надсучасне обладнання дозволяє оперувати найменших новонароджених – вагою від 400 грамів. Новітні наркозні станції – зі штучною вентиляцією легенів. Є і остання модель апарата штучного кровообігу. Операційна лампа – з відеокамерою. Тепер консиліум можна проводити в режимі онлайн. Вперше дитяча лікарня області має ангіограф. Із ним можна обходитися без відкритого втручання на серце, а ще – проводити найтонші нейрохірургічні операції.

 Завдяки сучасному обладнанню хірурги зможуть прооперувати у дитини з різними вродженими вадами одночасно декілька органів. Це значно скоротить час перебування пацієнта під наркозом, і результат буде кращим, кажуть лікарі.

Відділення інтенсивної терапії – наче в кращих лікарнях Європи. Ліжка – із підігрівом. Замість звичних тумб – сучасні консолі. І зручно, і менше пилу. Поруч – цифровий пересувний рентген-апарат. Якщо є підозра на перитоніт чи пневмонію, можна оперативно провести діагностику.

Вперше дитяча лікарня області має власну кардіохірургію. А ще – ортопедію і травматологію, відділення реконструктивно-пластичної хірургії, захворювань голови та шиї.

«Наші лікарі їздили до Європи – вивчали досвід закордонних колег, щоб потім найпередовіші ідеї втілити у себе вдома, – сказав в.о. головного лікаря  Центру здоров’я матері та дитини ім. Руднєва Ігор Македонський. – Тепер зможемо допомогти діткам із численними вадами. Їх не треба буде перевозити до інших клінік України чи за кордон. Все – в одній лікарні».

 Вперше дитяча лікарня країни має басейн. Облаштували і декілька кабінетів лікувальної фізкультури. Там відновлюватимуться малюки після операцій, проходитимуть реабілітацію дітлахи з пологовими травмами та ДЦП.

«Набрали колектив висококласних фахівців. Зможемо лікувати й оперувати дітей із будь-якими порушеннями опорно-рухового апарату. Вже зараз маємо багато охочих приїхати з усієї України, – розповів лікар Дмитро Єршов. – Будемо проводити й регулярне спостереження за маленькими пацієнтами із ДЦП та хірургічне лікування таких дітей. У планах – створити регіональний центр ортопедії і травматології на кшталт харківського та київського інститутів».

Шестиповерхову будівлю найсучаснішої в Україні дитячої хірургії звели обласним коштом.

«Новий хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва – дитяча клініка з унікальними можливостями. Всередині все відповідає надсучасним світовим стандартам. Втілення хірургії майбутнього у звичайній обласній лікарні стало можливим завдяки децентралізації. Реформа, ініційована Президентом України Петром Порошенком декілька років тому, вже дала добрі плоди. Нині регіон має достатньо ресурсів для втілення наймасштабніших проектів у соціальній сфері. Серед них – і новозбудоване хірургічне відділення», – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

 Одночасно хірургічне відділення зможе одночасно прийняти близько ста маленьких пацієнтів.

Новозбудований хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі відповідає новітнім світовим стандартам

Його звела Дніпропетровська облдержадміністрація

Ознайомився з новою лікарнею і Президент України Петро Порошенко

Петро Порошенко: «Цей центр зараз – найкращий в Україні. Раніше, щоб отримати послуги такого рівня, треба було їхати за кордон. Тепер меддопомогу надаватимуть кваліфіковані фахівці тут, в Дніпрі. Це, в тому числі, результат децентралізації, завдяки якій місцеві бюджети отримують гроші»

Сучасний дизайн холу, коридорів та палат

Веселі малюнки на стінах,…

…побутові умови, що відповідають світовим стандартам сьогодення

Кожна палата – для маленького пацієнта та його мами

Валентин Резніченко: «Відтепер доступ до сучасних світових стандартів у медицині мають і малюки Дніпропетровщини. У лікарні Руднєва є обладнання, що відповідає останньому слову техніки»

Головна гордість хірургів – сучасні операційні

В них досягнуто максимальної стерильності – завдяки ламінарним потокам та спеціальним фільтрам

Двері в операційних – із сенсорами

Все – для максимальної безпеки маленьких пацієнтів

Надсучасне обладнання дозволяє оперувати найменших новонароджених – вагою від 400 грамів

Новітні наркозні станції – зі штучною вентиляцією легенів

Вперше дитяча лікарня області має ангіограф

Із ним можна обходитися без відкритого втручання на серце,…

… а ще – проводити найтонші нейрохірургічні операції

Завдяки сучасному обладнанню хірурги зможуть прооперувати одночасно декілька органів

Це значно скоротить час перебування пацієнта під наркозом

 Відділення інтенсивної терапії – наче в кращих лікарнях Європи

Ліжка – із підігрівом

 Замість звичних тумб – сучасні консолі

Поруч – цифровий пересувний рентген-апарат

Вперше дитяча лікарня області має власну кардіохірургію

Вперше дитяча лікарня країни має басейн

Облаштували і декілька кабінетів лікувальної фізкультури

Ігор Македонський: «Наші лікарі їздили до Європи – вивчали досвід закордонних колег, щоб потім найпередовіші ідеї втілити у себе вдома. Тепер зможемо допомогти діткам із численними вадами. Все – в одній лікарні»

Шестиповерхову будівлю найсучаснішої в Україні дитячої хірургії звели обласним коштом

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту на Дніпропетровщину подарував лікарні медобладнання

Одночасно хірургічне відділення зможе одночасно прийняти близько ста маленьких пацієнтів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux