Опубліковано 02 лютого 2017 року, 10:30

Будували водоводи, ремонтували школи, дитсадки, будинки культури: у Верхньодніпровському районі за останній рік втілили майже 20 соціальних проектів, – Валентин Резніченко
Ремонт доріг, реконструкція шкіл та дитсадочків, будівництво водоводів та соціального житла – у Верхньодніпровському районі за останній рік втілили в життя майже 20 інфраструктурних проектів. Ініціативи територіальної громади допомагала реалізовувати команда Валентина Резніченка.

«ДніпроОДА підтримує ініціативи місцевих громад. У 2016-му в містах та районах реалізували більше сотні важливих інфраструктурних проектів. У регіоні ремонтували дороги та школи, модернізували котельні, зводили «з нуля» садочки, будували соціальне житло. На 2017-й рік – не менш амбітні плани», наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Інфраструктурні проекти реалізовані й у Верхньодніпровському районі. Минулоріч в 11 населених пунктах відремонтували 36 доріг. Люди радіють: кажуть, що дорожнє покриття не оновлювалося десятиріччями.

У Верхньодніпровському районі дотримуються ресурсоощадної політики Президента України і переводять газові котельні на альтернативне паливо. Один з прикладів – школа №5. 2016-го тут встановили модульний теплогенератор на твердому паливі. Він працює на пілетах, соломі, вугіллі, дровах. Тепер у півтисячі школярів комфортні умови навчання.

Завдяки модернізації системи опалення відновив роботу єдиний в районі пришкільний басейн, який не працював понад 20 років. Віднині в ньому можуть безкоштовно оздоровлюватися всі бажаючі.

У 2016-му замінено вікна та двері у Верхньодніпровській спортивній школі та Дніпровському дитсадочку, розпочато капітальний ремонт районного Будинку культури та дитячої музичної школи, реконструйовано систему опалення у Пушкарівській школі.

У планах – заміна вікон та дверей на металопластикові у всіх 16 навчальних закладах району. Сьогодні вікна та двері повністю замінені у двох школах, частково – у 10.

Реконструйовано водоводи в селах Домоткань, Заріччя та місті Верхівцеве, систему водопостачання в селі Мишурин Ріг, насосно-фільтрувальну станцію в селі Домоткань. У 2017-му роботи продовжаться. З водою будуть майже 4 тисячі жителів.

Цьогоріч у Верхньодніпровську стартує реконструкція будинку під соціальне житло. На місці аварійної недобудови буде оновлена двоповерхівка. Після завершення будівельних робіт, у 16-квартирний дім по вул. Федоровського в’їдуть родини переселенців. Це грантовий проект від Українського Фонду соціальних інвестицій та Німецького банку розвитку KfW.

«У 2016-му за підтримки ДніпроОДА ремонтували водоводи, школи, дитсадки, будинки культури. Будемо покращувати життя мешканців громади й цьогоріч. Прагнемо все намічене втілити в життя», – розказав голова Верхньодніпровської РДА Олег Ковальчук.


Нові вікна у Верхньодніпровській школі №5.


Замінено вікна та двері у Верхньодніпровській спортивній школі.


На місці аварійної недобудови буде оновлена двоповерхівка. У неї заселяться родини переселенців.


Газові котельні переводять на альтернативне паливо.


Теплогенератор працює на пілетах, соломі, вугіллі, дровах.


Завдяки модернізації системи опалення відновив роботу єдиний в районі пришкільний басейн.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux