Опубліковано 10 травня 2018 року, 11:30

Безкоштовне житло у Вербуватівці отримають 12 молодих родин – Валентин Резніченко

У Вербуватівці Юр’ївського району завершується реконструкція двоповерхового будинку на 12 сімей. Ключі від омріяних квартир отримають медики, вчителі, вихователі. У такий спосіб мотивуватимуть молодих спеціалістів залишатися й працювати в сільській місцевості. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, відкрила для громад Дніпропетровщини більше можливостей. Вони отримують додаткові фінансові ресурси на розвиток інфраструктури. Свідченням того, що реформа діє, є зведення соціального житла. Зокрема, у селі Вербуватівка Варварівської об’єднаної громади для молодих родин реконструюємо двоповерховий будинок», – зазначив Валентин Резніченко.

Будинок прийшов в занепад, коли розпався колгосп. Напівзруйнована будівля мозолила очі посеред Вербуватівки аж до 2016 року. Тоді громада прийняла рішення привести дім до ладу. Сільська рада виготовила проект, решту взяла на себе ДніпроОДА.

Підрядники стали до роботи навесні 2017-го. З того часу зробили немало: відновили дах, замінили вікна, утеплили та поштукатурили фасад, виконали внутрішні роботи.

Тепер у будинку – по чотири одно-, дво- та трикімнатні квартири. У них усе зроблено «під ключ»: від лінолеуму й кахлю до шпалер і сантехніки. Для обігріву – індивідуальне опалення.

«Плануємо заселити в цей будинок молодих фахівців. У першу чергу – лікарів, вчителів, вихователів. Бажаючих чимало. Однак кому дістануться квартири, остаточно визначатимуть спеціальна комісія й депутати сільради», – наголосила в.о. старости Вербуватівського старостинського округу Надія Офіцерова.

Сподівається опинитися в числі щасливчиків вихователька дитсадка Ірина Романенко. Вже десять років вона добирається на роботу у Вербуватівку з Павлоградського району. А останнім часом – не сама, а з донькою.

«Мешкаємо з батьками чоловіка у малесенькому будиночку. Двом сім’ям на 32-х квадратних метрах жити тісно, а купити власне житло не в змозі. Мріємо мати власну оселю. Очікуємо, що одна з квартир в оновленому будинку буде нашою», – розказала жінка.

Претендує на квадратні метри й Катерина Васько. Жінка разом із сином переїхала до Вербуватівки з Павлограда. Уже майже рік працює медсестрою у школі, житло винаймає.

«Сподіваємося на квартиру. Чекаємо на неї, як на Бога», – сказала жінка. 

Наразі реконструкція будинку на фініші. Навколо двоповерхівки облаштовують територію, дитячий майданчик готовий приймати малечу.

У громаді сподіваються, що соціальний будинок не тільки закріпить молодь на селі, а й стане прикрасою населеного пункту.

У Варварівській об'єднаній громаді...

 ...реконструюють будинок під соціальне житло.

 Тут мають оселитися молоді спеціалісти.

 «Мешкаємо з батьками чоловіка у малесенькому будиночку. Двом сім’ям на 32-х квадратних метрах жити тісно, а купити власне житло не в змозі. Мріємо мати власну оселю», – розказала Ірина Романенко.

На двох поверхах – 12 квартир.

Квартири різні за кольоровою гамою.

Тут все

 ....плита для приготування їжі....

...індивідуальне опалення....

 Кімнати просторі.

У великі вікна на балконі проникає багато світла.

 «Чекаємо на квартиру, як на Бога», – сказала Катерина Васько.

 Реконструкція траває з весни 2017-го.

 Роботи – на фініші.

Скоро на цьому майданчику буде чутно дитячий гамір.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux