Агропідприємство Дніпропетровщини передало для захисників та переселенців майже 5 тонн томатів

Одне з агропідприємств області передало військовим та переселенцям майже 5 тонн томатів. Їх виростили у сучасних теплицях. До кінця року там планують зібрати до 5 тис тонн врожаю.  

«Сьогодні бізнесу складно працювати. Але підприємці намагаються зберегти виробництво та робочі місця. Наповнюють бюджет і підтримують економіку. А ще активно допомагають армії,  родинам із «гарячих точок», – зазначила начальниця відділу департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Алла Кефель.

Директор підприємства Сергій пишається тим, що у війну вдалося зберегти колектив. Каже, виробництво не зупиняли.

«Обсяги виробництва довелося зменшити на 40% – через здорожчання енергоносіїв. Та головне, що з початку війни жодного дня не простоювали.  А ще долучилися до волонтерських проєктів. Постачаємо томати для військових частин, тероборони. Надавали овочі й для приготування обідів переселенцям», – розповів Сергій.

Томати вирощують у теплицях за сучасними технологіями. Використовують безґрунтовий метод – гідропоніку. Головний агроном Віталій каже, це дозволяє отримати максимально корисний продукт.

«Добрива чітко дозуються й додаються під час поливу. За цим процесом «слідкує» комп’ютер. Маємо високу врожайність – до 50 кг з квадратного метра за сезон. У звичайній теплиці вона не перевищує 15 кг, на відкритому ґрунті – 5 кг. А нітратів у наших томатах у 3-5 разів менше за допустиму норму», – сказав Віталій.

Безпечний біологічний метод використовують і для захисту томатів. Вирощують корисних жуків, які борються зі шкідниками. Для запилення закуповують джмелів. Їхні вулики – просто поруч із рослинами.

«Працюю овочівником вже 24 роки. Подобається доглядати за рослинами, спостерігати за їх розвитком. Починаємо з насіння, а до кінця сезону довжина куща може сягати 15 метрів. Поки він росте, скручуємо його і приспускаємо, аби знизу було зручно зривати грона», – поділилася ланкова Ірина.

Загалом на підприємстві вирощують 14 сортів томатів. Їх поставляють у населені пункти Дніпропетровської, Київської, Одеської, Харківської, Запорізької областей.

На одному з агропідприємств області вирощують томати

Використовують сучасний метод - гідропоніку

Кущ може сягати довжини 15 метрів

Томати ростуть у теплицях

Для розвитку та захисту рослин використовують безпечні технології

Томати збирають,..

..сортують,..

..фасують

На підприємстві зберегли колектив

Виробництво у війну не зупиняли

Загалом вирощують 14 сортів томатів

Їх поставляють у різні регіони країни

А ще передають захисникам,

... переселенцям

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux