Опубліковано 28 березня 2017 року, 15:00

150 одиниць сучасного медобладнання отримали лікарні Дніпропетровщини за два роки, - Валентин Резніченко
Відкрито нове відділення для гемодіалізу у Павлограді, відремонтовано нікопольській пологовий будинок, зведено обласний дитячий центр, створено тринадцять нових амбулаторій та придбано 150 одиниць сучасного медобладнання. Про підсумки дворічної роботи розповів Валентин Резніченко.

З 2014 року Дніпропетровщина прийняла більше 8 тисяч бійців АТО, понад 3,3 тисячі з них прооперовані.

«Коли розпочалося АТО, наші медики приймали поранених бійців цілодобово. Потрібні були медикаменти, до того ж у великій кількості. Щоб забезпечити лікарні всім необхідним, ми залучали державні, обласні, волонтерські кошти, знайшли спонсорів за кордоном», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Із зони АТО на Дніпропетровщину прибули й нові пацієнти-гемодіалізники.

«Нове відділення гемодіалізу відкрили у павлоградській лікарні №4. Сюди придбали 18 апаратів для очищення крові. Додаткові п’ять одиниць такого обладнання придбали для дніпровської лікарні №4. Загалом в області вже п’ять таких відділень, у яких лікуються 300 пацієнтів», – розповів Валентин Резніченко.

У радіологічному корпусі обласного онкодиспансеру встановили лінійний прискорювач. Це новий апарат для лікування пухлин з максимальною точністю.

«Загалом за два роки лікарні області отримали 150 одиниць сучасного обладнання. Це томографи, ангіографи, апарати штучного дихання та ультразвукової діагностики. Для порівняння – у 2014-му медзаклади регіону не отримали жодного медичного апарату», – сказав Валентин Резніченко.

В області почали ремонтувати вже існуючі медзаклади та будувати нові.

За два роки ремонт проведено у 62 лікарнях.

Після реконструкції відкрито пологовий будинок у Нікополі. Сучасні зали, палати, обладнання для виходжування недоношених. Тут народилося вже понад півтисячі малюків.

В обласному центрі звели сучасний медцентр для дітей. На трьох поверхах – новітнє обладнання та кабінети для прийому. На четвертому – неонатальне відділення для порятунку новонароджених. Лікарня має електронний документообіг, незалежну систему живлення, спеціальні системи клімат-контролю та вентиляції, які попереджають поширення бактерій. Щодня медзаклад приймає більше трьох сотень хлопчиків та дівчаток з усієї Дніпропетровщини та зони АТО.

Відкрито 13 амбулаторій у Дніпрі, Павлограді, Кривому Розі, Новомосковську, Нікополі, Апостоловому, Синельниковому. Загалом в області вже 418 таких медзакладів.

«Маємо ще більше планів, – зазначив Валентин Резніченко. – Збираємося відкрити в області 14 нових амбулаторій, завершити реконструкцію Центру матері та дитини ім. проф. Руднєва. Після відкриття тут прийматимуть удвічі більше пацієнтів – близько 5 тисяч».

26 березня 2015 року указом Президента України Петра Порошенка Валентина Резніченка призначено на посаду голови ДніпроОДА. Які проекти втілили на Дніпропетровщині за цей час, тут.


Нові медцентри


... та амбулаторії,


... сучасне медичне обладнання для лікарень.


За останні два роки медзаклади отримали 150 одиниць обладнання.




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux