Опубліковано 06 вересня 2017 року, 12:30

«Зроби таке, чим будеш користуватися сам», – дніпровський стартапер Ілля Балуєв (LIFESTORY)
Стартап-індустрія зміцнює свої позиції по всьому світові. Бути у тренді намагається і житель Дніпра Ілля Балуєв. На рахунку 35-річного підприємця вже зо три десятки успішних проектів. Чергова його креативна ініціатива перемогла в конкурсі «Best Invest» від ДніпроОДА. Як генерувати «ідеї на мільйон» – у рубриці «Наші люди».

На конкурсі «Best Invest» Ілля Балуєв презентував проект «Екопокрівля», який журі відразу виокремило з півсотні інших. Екологічний шифер кидає виклик традиційному.

«Виготовити таку покрівлю просто. Для цього знадобляться цемент, пісок та деякі добавки. Замість звичного будівельного азбесту – фіброволокно. В результаті отримуємо екологічний та дешевий матеріал», – розказує стартапер.

Такі переваги відкривають перед покрівлею з префіксом «еко» закордонні перспективи, упевнений чоловік. Зокрема, проектом з пропискою на Дніпропетровщині вже зацікавилися інвестори з Туреччини.

«Однак я не збираюся продавати технологію, – каже розробник. – У першу чергу, серійне виробництво новітнього будівельного матеріалу планую налагодити на батьківщині. Випуск почнеться найближчим часом. Екологічний шифер матиме попит як в Україні, так і в Європі. Вже чимало замовників готові підписати контракт на поставку».

Ілля каже, ідея з екокровлею народилася завдяки колезі, який довгий час працював на шиферному підприємстві.

«Він знав, як шифер зробити якісним та доступним. Я додав декілька своїх думок. Провели лабораторні іспити, з’їздили в Європу за досвідом – і ось маємо продукт, який відповідає вимогам часу», – посміхається Ілля Балуєв.

Сьогодні на його рахунку зо три десятки успішних проектів: від нестандартної упаковки – до дрона, що здатний перебувати на висоті безкінечно. Винахідник упевнений, ідеї для стартапів народжуються здебільшого випадково. Це навіть можуть підтвердити засновники іменитих компаній Lotus, Apple чи Yahoo.

«Зазвичай, люди кажуть, що в них немає ідей. Насправді, вони ніколи і не намагалися їх придумати, – розмірковує Ілля. – Для генерації цікавих задумок потрібні дві речі: знайомство з новітніми технологіями та друзі. Прогресивні технології – це інгредієнти, з яких готуються стартапи, а друзі – то кухня, де ці компоненти поєднуються».

На думку Балуєва, рецепт для величезної кількості стартап-ідей дуже простий. Треба шукати нерозв’язані проблеми, які можна вирішити.

«Перевірено на собі: модель «зроби таке, чим будеш користуватися сам» – найбільш ефективна», – наголошує Ілля.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на nashiludi8@gmail.com.


«Зроби таке, чим будеш користуватися сам», – дніпровський стартапер Ілля Балуєв
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux