Опубліковано 16 листопада 2021 року, 12:30

«Здорова Україна»: у Верхівцевому встановили 4 мультифункціональні спортивні майданчики

На Дніпропетровщині встановлюють мультифункціональні спортивні майданчики. Зокрема, чотири локації для тренувань створили у місті Верхівцеве Кам’янського району. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«Спорт – це здоровя, сила та гарний настрій. Те, що об’єднує дітей та дорослих. На Дніпропетровщині оновлюємо спортивну інфраструктуру. Щоб мешканці області змалечку тренувалися на новітніх стадіонах, сучасних майданчиках, в гарних басейнах»,  зазначила Ольга Горб.

Мультифункціональні спортивні майданчики облаштовують державним, обласним та місцевим коштом. Це – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».

«Такий проєкт в громаді втілили вперше. Місцеві дуже вдячні за нього. 4 спортивні майданчики з’явилися у найбільш густозаселених районах містах. Біля ліцею, багатоповерхівок та інших соціально важливих об’єктів», –  розповів керуючий справами Верхівцевської міської ради Юрій Ляшенко.  

Один з майданчиків – на вулиці Садовій, біля місцевого стадіону.

«Такі майданчики дуже потрібні. На них можна виховувати чемпіонів. Це внесок у розвиток нашої молоді,  сказав керівник школи козацького гарту Олександр Пінігін. – Сюди приходять і професійні спортсмени, аби підтримувати форму. І батьки з дітьми. І просто компанії друзів».

На тренувальному майданчику – «шведська стінка», гімнастичні бруси, перекладини, лава для динамічних вправ.

«У нашому місті немає спортшкіл чи басейнів. Дітям особливо нема де тренуватися. Завдяки таким майданчикам вони будуть фізично розвиватися, долучатися до здорового способу життя», – сказав вчитель фізкультури Віктор Малієнко.

Поряд зі спортивними «знаряддями» – таблички з QR-кодами. За допомогою смартфону кожен бажаючий може зайти на онлайн-платформу, обрати рівень складності та виконати комплекс вправ разом з відомими українцями. Перевірити витривалість, силу, гнучкість чи координацію.

«Шикарний майданчик. У мене троє дітей, вони постійно проводять тут час. А раніше від Інтернету не відірвати. Дуже подобається, у місті ніколи такого не було», сказала місцева мешканка Світлана Худякова.

На Дніпропетровщині вже встановили 20 мультифункціональних спортивних майданчиків. Зокрема, у Павлограді, Жовтих Водах, Вербках та Покровській громаді.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux