Опубліковано 13 серпня 2021 року, 13:30

Збудований «з нуля» дитсадок у Покрові набирає вихованців

У Покрові звели «з нуля» яскравий дитсадок. У закладі вже майже півсотні вихованців. У цілому зможе набрати 115 дітей – це повністю покриє потреби маленьких містян. Загалом 2021-го у садочках Дніпропетровщини створили майже 300 місць для дошкільнят. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

«На прикладі цього чудового садочка бачимо, яким саме має бути сучасний дитячий заклад. Просторий, яскравий, затишний. Усе, аби малеча ходила сюди із задоволенням», – зазначив Володимир Орлов.

Покровський садок «Дивосвіт» побудували «з нуля» в одному з мікрорайонів міста. Раніше там був лише один дошкільний заклад. Місць для всіх малюків не вистачало.

«Новий садочок у Покрові повністю знімає питання черг у місті, – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. – Треба, щоб таких дитсадків у регіоні було якомога більше. Будуватимемо далі».

Заклад звели за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Дитсадок дуже гарний. Такі проєкти втілюються у життя завдяки зусиллям єдиної команди. Дякую за це Президентові України, обласній та місцевій владі», – підкреслив народний депутат України Денис Герман.

Будівля дитсадка – із яскравим модерновим фасадом, великими вікнами «у підлогу». Молода вихователька Анна Дерев’янко радіє за вихованців. Каже, дітям буде зручно й цікаво спостерігати за навколишнім світом навіть у негоду.

«Це моє перше місце роботи. Мріяла потрапити сюди, до садочка нового покоління. Тут все добре продумано для розвитку малечі», – поділилася Анна Дерев’янко.

Садок – на 115 дітей. Для малюків – затишні спальні, яскраві ігрові з безліччю іграшок. Є і велика зала – для музичних та спортивних занять.

На великому подвір’ї – все для розваг. Каруселі та гойдалки. Альтанки з тіньовими навісами. У кожної групи – власний майданчик.

Окрема локація – спортивна. Для естафет, ігор у футбол та баскетбол. А ще – куточок для вивчення правил дорожнього руху, зі знаками та розміткою.

«Діти дуже полюбляють активні ігри та розваги на подвір’ї. Там безпечно. Покриття – нетравматичне. Гойдалки – на достатній відстані одна від одної. Працювати у такому красивому садочку – саме задоволення», – поділилася вихователька Вікторія Дзеркаль.

Нині у садочку – майже 50 вихованців. Уже створили три групи. Набір триває. Директорка Лілія Демченко каже, з вересня запрацюють на повну.

«Дуже вдячні людям, які збудували цей садок. Малеча у захваті. З першого дня у доньки палають очі, – розповіла місцева Марина Павлікова. – Мені також тут подобається. Якщо було б можливо, сама повернулася б у дитинство і пішла сюди».  

Будівля закладу зручна і для дітей з інвалідністю. Є пандуси, ліфт. Входи до кімнат – без порогів.

У Покрові  з’явився новий дитсадок

Його звели «з нуля» на місці пустиря

Садок – яскравий,..

 ..світлий,..

 ..затишний,..

 ..різнобарвний

Є все для розвитку малечі:..

..зручні меблі,..

 ..безліч іграшок

Вже є майже 50 вихованців

На великому подвір’ї –..

..спортивний майданчик,..

 ..куточок для вивчення правил дорожнього руху,..

Багато місця для розваг..

..та активних ігор

Зверху будівля закладу нагадує підкову –..

..її звели «на щастя» за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux