Опубліковано 23 травня 2018 року, 11:30

Завдяки децентралізації занедбані села Вакулівської громади перетворюються на сучасні - Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині у Вакулівській громаді – вуличний вай-фай, світлодіодний фонтан, відремонтовані дороги, облаштовані сквери та майданчики. Першачки ходять до школи з планшетами замість підручників, а для всіх місцевих – соціальний автобус. Все це – результат децентралізації, зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Завдяки децентралізації – реформі, ініційованій Президентом України Петром Порошенком, громади отримали більше повноважень та відповідальності. Тепер самостійно приймають рішення, залучають інвесторів та виграють гранти для розвитку місцевої інфраструктури. Яскравий приклад успішного самоврядування – Вакулівська громада, яка об’єдналася першою в Україні. У громаді вже освітлені всі вулиці, там облаштовують сквери та ремонтують дороги. Комусь це здасться звичним, а до селян усі ці блага цивілізації прийшли тільки разом з децентралізацією», - зазначив Валентин Резніченко.

Центр села Вакулове ще два роки тому був занедбаний. Сьогодні там затишно і сучасно: зона відпочинку, дитячий майданчик, світлодіодний фонтан та безкоштовний вай-фай – для всіх мешканців. Для занять воркаутом – новий міні-стадіон. Турнікети, шведські стінки, різноманітне гімнастичне обладнання та спеціальне тренувальне покриття – «до послуг» спортсменів.

Населення Вакулівської громади користується соціальним автобусом. З 2017 року він безкоштовно курсує зручним маршрутом.

З 2017-го у громаді започаткували нову шкільну традицію. На початку кожного навчального року першокласники чотирьох сільських шкіл отримуватимуть планшети. Сучасні гаджети дозволять використовувати новітні технології та підходи у навчанні. Планшети знаходитимуться у школі й будуть закріплені персонально за кожним учнем, а після 4 класу стануть їхньою власністю.

«Наша громада утворилася першою в Україні. Об’єдналися для того, щоб люди мали гідні умови життя та можливості для розвитку. Ми віримо, що майбутнє – в наших руках. Девіз громади: бути кращими і бути першими, - зазначив голова Вакулівської об’єднаної громади Артур Шевцов. - У нас розроблена стратегія розвитку до 2020 року. І те, що робиться зараз – лише початок. Вже працюємо над спорудженням у нашій громаді сонячної електростанції».

Вакулівська об’єднана територіальна громада утворилася у 2015-ому. До її складу ввійшло 18 населених пунктів – це понад 3100 мешканців. За ці роки завдяки децентралізації бюджет громади зріс з 2,8 до 40 мільйонів гривень.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux