Опубліковано 04 березня 2019 року, 09:30

Завдяки альтернативній котельні витрати на опалення Новомосковської районної лікарні зменшилися на 30% – Валентин Резніченко

 Із осені 2018 року Новомосковську центральну районну лікарню «гріє» котельна на біопаливі. Її звели «з нуля» коштом інвестора. Завдяки котельні витрати на опалення медзакладу зменшилися на 30%. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Майбутнє – за альтернативною енергетикою. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. За чотири роки на Дніпропетровщині запрацювали десятки сонячних електростанцій та понад 100 енергоефективних котелень. Споживання газу скоротилося на чверть. Область зекономила чималі кошти», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Сучасну котельню в Новомосковську звели «з нуля» за півтора місяці. Гроші на будівництво надав інвестор. Потужність котельні – 1,6 МВт. Тепло вона генерує із пелет.

«У ній – два котли. Коли на вулиці холодно, то працюють обидва. Якщо плюсова температура, то один. Вони потужні, тому навіть один котел дає чимало тепла», – пояснює майстер Дмитро Новиков.

Альтернативна котельня опалює усі корпуси Новомосковської центральної районної лікарні. Хоч і працює «на повну» – грошей «їсть» менше. Пелети з соняшникового лушпиння набагато дешевші за газ.

«Ми неймовірно задоволені роботою котельні. Насамперед, в економічному плані. Завдяки ній в опалювальний сезон зекономили 30% коштів – аж 2,5 млн гривень», – говорить головний лікар Новомосковської лікарні Вадим Михайлюта.

У приміщеннях лікарні значно підвищилась температура. Найдужче це відчули в інфекційному відділенні. Настільки тепло, як нині, там не було ніколи.

«Наш корпус перебуває на значній відстані від котельні. Попри це, у відділенні на диво тепло. Скільки тут працюю, таких комфортних умов ще не було», – каже завідувачка інфекційного відділення Ольга Личинкина.

Позитивні зміни помітили й пацієнти, які не вперше лікуються у медзакладі.

«У палатах – дуже тепло, постійно є гаряча вода. Не потрібно одягати светри навіть коли виходиш у коридор чи їдальню», – розказує пацієнтка Неля Дарило.

 Нині в області працюють понад сто сучасних твердопаливних котелень.

У Новомосковську працює котельна на біопаливі

Її звели «з нуля»

У котельні – два котли

Потужність – 1,6 МВт

Вона повністю автоматизована

За роботою слідкує лише один оператор

Котельня генерує тепло з пелет

Опалює Новомосковську центральну районну лікарню

«Наш корпус перебуває на значній відстані від котельні. Попри це, у відділенні на диво тепло», – завідувачка інфекційним відділенням Ольга Личинкина

«Завдяки новій котельні зекономили на опаленні 30% коштів – аж 2,5 млн гривень», – головний лікар Новомосковської лікарні Вадим Михайлюта

Гроші на будівництво надав інвестор

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux