Опубліковано 28 березня 2017 року, 11:30

За два роки іноземні партнери виділили Дніпропетровщині 8 мільйонів євро на важливі проекти, - Валентин Резніченко
Реабілітація АТОвців, допомога переселенцям, обладнання для лікарень, підтримка підприємницьких ініціатив. За останні 2 роки на втілення важливих проектів іноземні партнери виділили Дніпропетровщині майже 8 мільйонів євро. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Підтримка АТОвців та переселенців, розвиток медичної галузі та соціальні ініціативи. Реалізовувати важливі проекти Дніпропетровщині допомагають іноземні партнери. За останні два роки вони виділили області майже 8 мільйонів євро. На ці кошти втілили десятки соціальних ініціатив», - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Найголовніший помічник Дніпропетровщини в реабілітації бійців АТО - Литва. Лікування в балтійській країні вже пройшли 124 бійці. На литовському курорті Друскінінкай пройшли реабілітацію й четверо дітей, поранених в АТО.

Окремий напрямок співпраці ДніпроОДА та закордонних партнерів – підтримка переселенців. Німеччина виділила кошти на спорудження 5 модульних містечок, ЄС – на реконструкцію 15 гуртожитків. Понад тисячу родин отримали матеріальну допомогу від ЄС, Швеції та Данії. Останні дві країни фінансували програми з психологічної та юридичної підтримки переселенців. 40 дітей зі Сходу відправилися на навчання в Вільнюс, 300 дітей АТОвців та переселенців відпочили в Хорватії.

Оснащували медичні заклади області Австрія, Туреччина, Литва, Німеччина, Швейцарія, Швеція, Франція. Найбільший гуманітарний вантаж Дніпропетровщина отримала із США. Українська діаспора передала лікарням регіону обладнання та медикаментів на 2 мільйони євро.

Підприємців області підтримували Канада та ПРООН. Вони виділяли кошти на реалізацію бізнес-планів мешканців області та розвиток молочних ферм. Німецькі партнери провели на Дніпропетровщині грантовий конкурс. Реабілітаційний кабінет, ком’юніті-центр, бібліо-коворкинг - на втілення 10 найкращих проектів виділили понад 160 тисяч євро. Вони поліпшать життя переселенців та громад області.

За два роки кошти на реалізацію важливих проектів Дніпропетровщині виділили близько 20 країн світу.

26 березня 2015 року указом Президента України Петра Порошенка Валентина Резніченка призначено на посаду голови ДніпроОДА. Які проекти втілили на Дніпропетровщині за цей час, тут.


Литва прийняла на реабілітацію понад 120 бійців АТО.


Лікувалися в балтійській країні й діти, поранені в АТО.


Закордонні партнери допомогли збудувати 5 модульних містечок для переселенців...


та передавали гуманітарку для медзакладів.




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux