Опубліковано 15 листопада 2021 року, 15:30

За добу на Дніпропетровщині провели 220 «карантинних» перевірок 

 «Карантинні» рейди стали невід’ємною частиною життя Дніпропетровщини в «червоній» епідемічній зоні. Тільки за останню добу працівники поліції та Держпродспоживслужби провели 220 рейдів. На порушників встановлених обмежень склали 25 адмінпротоколів.

У Дніпрі рейдові «точки» визначають відповідно до скарг у соцмережах. У Шевченківському районі перевірили один із будівельних гіпермаркетів. Зауваження зробили уже на вході. Незакриті урни для використаних масок, відсутність позначок щодо продезінфікованих кошиків для товарів. А ще – касири працюють без одноразових рукавичок.

«Усі виявлені порушення карантинних норм відобразили у довідці. Деякі були усунуті відразу після наших зауважень. Обов’язково проконтролюємо виконання решти. Проведемо повторну перевірку», – сказала головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Перевіряли і наявність «зелених» сертифікатів про вакцинацію, а також засобів індивідуального захисту на обличчях працівників та відвідувачів. Основні «відмовки» порушників маскового режиму – «не хочу», «не знав», «мені незручно».

«У разі виявлення порушення карантинних обмежень складаємо протокол та направляємо справу до суду. Наприклад, за відсутність або неправильне носіння маски на обличчі – штраф від 170 до 255 грн», – підкреслив в.о. начальника сектору превенції відділення №7 ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Кісіль.

Відвідувачка маркету Наталя Гавриленко впевнена: маски носити потрібно, як і дотримуватися інших норм карантину.

«Я сама працівниця торгівлі. Вимагаю, аби до мене в магазин люди заходили в масці, обробляли руки антисептиком. Перевіряю і наявність COVID-сертифікату. Все це дуже важливо, адже, окрім коронавірусу, «гуляють» і інші інфекції, яких ніхто не відміняв», – поділилася мешканка Солонянської громади Наталя Гавриленко.

Загалом з 18 жовтня в області перевірили майже 2,3 тис магазинів, торговельно-розважальних центрів, кінотеатрів, кафе та ресторанів, спортзалів, готелів, перукарень.

 «Тільки за останню добу в регіоні провели 220 рейдів. Перевіряли дотримання протиепідемічних норм у Дніпрі, Кривому Розі, Синельниковому, Новомосковську, Нікополі. Поліція, Держпродспоживслужба та наші представники працювали і у Кам’янському, Дніпровському, Синельниківському, Криворізькому, Нікопольському районах», – розповіла в.о. начальника управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА Тетяна Куряченко.

На порушників карантинних норм чекають штрафи. Від 17 до 34 тис гривень для фізичних осіб. Від 34 до 170 тис гривень для посадовців. За порушення маскового режиму – від 170 до 255 гривень.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux