Опубліковано 17 жовтня 2019 року, 13:14

За 9 місяців 2019 року на Дніпропетровщині сталося майже 6 тис ДТП
Майже 6 тис аварій сталося на автошляхах Дніпропетровської області у 2019-му

Майже 6 тис аварій сталося на автошляхах Дніпропетровської області у 2019-му. Їх кількість порівняно з минулим роком зросла, наголосили на нараді щодо безпеки дорожнього руху у Дніпропетровській ОДА. Під час зустрічі представники обласної влади, громад, правоохоронних органів радилися, як підвищити рівень свідомості водіїв та скоротити кількість ДТП.

«Часто ДТП ділять життя людей на «до» та «після». Ламаються долі, гинуть люди. При цьому зберегти здоров’я чи життя нерідко може дрібниця: пристебнутий ремінь безпеки, трохи знижена швидкість, виконання елементарних правил дорожнього руху. З цією істиною маємо достукатися до розуму наших людей», – наголосив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко. 

За словами начальника управління ГУНП у Дніпропетровській області Максима Очеретяного, у 2019 році поліцейські затримали понад 9 тис п’яних водіїв. Це більше, ніж за весь попередній рік. Збільшилася й кількість тих, хто не користується ременями безпеки. Цьогоріч на таких водіїв склали 26 тис протоколів.

«Статистика говорить сама за себе. Це не просто цифри, а ставлення водіїв до безпеки руху. Люди свідомо перевищують швидкість, не користуються ременями безпеки, вживають алкоголь. Все це призводить до ДТП», – зазначив Максим Очеретяний.  

Позитивним досвідом боротьби із несумлінними водіями та пішоходами поділилося громадське формування «Лідер Д». Дієвою виявилася соціальна реклама, розповіла голова організації Аліда Мансурова.

«Ми зняли відеоролик, герої якого – реальні постраждалі в страшних ДТП. І розробили борди із закликами: не пий, відпочинь, зменш швидкість, пристебнись, відірвися від  телефону, – розповіла Аліда Мансурова. – Проект дав результат. За чотири місяці смертність в ДТП на території області знизилася на 9-11 відсотків. Зараз збираємося запустити нову хвилю цієї реклами».

До наради у Дніпропетровській ОДА приєдналися представники обласної влади, Нацполіції, громадських організацій, міст, районів та ОТГ області. Мета зустрічі – скоординувати правоохоронні органи та місцеві органи влади, громадськість, аби разом працювати над підвищенням безпеки дорожнього руху. Зокрема, домовилися активізувати роз’яснювальну роботу.

На нараді в ОДА говорили про безпеку дорожнього руху

Зібралися представники обласної влади, Нацполіції, громадських організацій, міст, районів та ОТГ області

Володимир Юрченко: «Зберегти здоров’я чи життя нерідко може дрібниця: пристебнутий пасок безпеки, трохи знижена швидкість, виконання елементарних правил дорожнього руху. З цією істиною маємо достукатися до розуму наших людей»

Максим Очеретяний: «Статистика говорить сама за себе. Це не просто цифри, а ставлення водіїв до безпеки руху»

Дієва в боротьбі з несумлінними водіями та пішоходами – соціальна реклама, зазначили на нараді

Мета зустрічі – скоординувати правоохоронні органи та місцеві органи влади

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux