Опубліковано 05 квітня 2019 року, 11:15

З початку року Дніпропетровська обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу понад 100 учасникам АТО

З метою прискорення соціальної адаптації демобілізованих учасників АТО/ООС та сприяння якнайшвидшому працевлаштуванню Дніпропетровська обласна служба зайнятості забезпечує індивідуальний підхід до потреб кожного клієнта, залучає до співпраці соціальних партнерів, що опікуються проблемами громадян такої категорії.

Демобілізовані учасники АТО/ООС – це категорія людей, яка потребує особливої уваги щодо інтеграції на ринок праці та ресоціалізації у мирному житті.

Головна мета роботи служби зайнятості з такими особами – індивідуальний підхід до кожного клієнта задля підвищення мотивації до праці та успішного повернення до активних трудових відносин. Служба залучає до співпраці соціальних партнерів: представників органів влади та місцевого самоврядування, роботодавців, навчальні заклади, громадські та волонтерські організації.

Для учасників АТО/ООС, які звертаються до Дніпропетровської обласної служби зайнятості, проводять різноманітні цільові заходи: семінари, тренінги, дні відкритих дверей. Вони отримують психологічну допомогу, індивідуальні профконсультації з метою сприяння професійному самовизначенню, формуванню плану побудови кар’єри. Осіб інформують та консультують щодо їхніх прав і державних гарантій, залучають до самозайнятості.

За три місяці з початку року фахівцями базових центрів зайнятості та філій Дніпропетровського обласного центру зайнятості вже було працевлаштовано понад 100 осіб з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС. Вони отримали постійні робочі місця з гідним щомісячним матеріальним забезпеченням: горновий доменної печі (з/п 14520 грн.), сержант – командир (з/п 13640 грн.), електрозварник ручного зварювання (з/п 13000 грн.), терміст (з/п 10481грн.), музикант (з/п 10000 грн.), стрілець (з/п 10000 грн.) та інші.

Дехто з колишніх учасників АТО/ООС знаходить себе у новому виді професійної діяльності після проходження професійного навчання за направленням служби зайнятості. Так, з початку року більше 30 безробітних з числа колишніх військовослужбовців пройшли навчання за професіями: електрогазозварник, кухар, молодша медична сестра з догляду за хворими.

Крім того, після підвищення кваліфікації за навчальними програмами, орієнтованими на створення малого бізнесу, 6 осіб започаткували власну справу та стали приватними підприємцями.

«Державна служба зайнятості – це сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям знайти своє покликання. Якнайшвидше знайти та запропонувати учаснику АТО/ООС гідну роботу із достойною заробітною платою – наше основне завдання. Беззаперечною умовою для цього є побудова якісної співпраці із соціальними партнерами», - зазначають у Дніпропетровському обласному центрі зайнятості.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux