Опубліковано 20 грудня 2022 року, 12:00

Їх фронт робіт – допомагати: працівникам соцсфери Дніпропетровщини вручили відзнаки  

Вони допомагають з евакуацією і облаштуванням на новому місці. Консультують та підтримують людей, котрі через війну втратили все. Не забувають й про тих, хто роками під їхнім надійним супроводом. Працівники соцсфери регіону на своєму фронті попри складні умови і навантаження. Їхню стійкість та небайдужість відзначили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. Вручили урядову грамоту та міністерські подяки. 

«У них чимало завдань, які залишилися з мирного життя. Додаються й нові у воєнний час. Саме вони першими зустрічають переселенців, а їх в області 365 тис. Серед ВПО чимало дітей та людей старшого віку. А ще майже 20 тис тих, хто має інвалідність і потребує особливої уваги», – розповіла заступник голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб. 

«Вони допомагають і маломобільним мешканцям регіону. Евакуюють їх до західних областей. Підтримують сім’ї захисників. Навантаження на соцзахист Дніпропетровщини нині дуже велике. Подякували їм за стійкість», – додав радник голови Дніпропетровської ОВА Олег Кужман.

Вікторія Репна працює у Павлоградському районі. За час війни тут прийняли майже 16 тис переселенців. Прихистком для них, оформленням необхідних документів займався колектив з п’ятдесяти людей.

«Особливо у перші місяці роботи було стільки, що дівчата ночами виходили і працювали. Кількість підготовлених та роздрукованих довідок не завжди витримувала техніка. А вони робили свою справу й нині продовжують», – поділилася начальниця відділу управління соціального захисту населення Павлоградської міської ради Вікторія Репна. 

Інколи працювати доводиться в умовах відсутності світла і зв’язку, каже Оксана Похила з Нікополя. Але тих, хто опинився у біді, не полишають. 

«Тільки літніх, самотніх людей на обліку нашого терцентру десь 500. Вони отримують допомогу і догляд вдома. Так було до війни, є й зараз, – каже головний спеціаліст відділу управління соціальної політики Нікопольської міськради Оксана Похила. – Подяку завжди приємно отримувати. Але я б її розділила з усіма своїми колегами. Бо те, що ми робимо – це колективна праця». 

Соціальний фронт Дніпропетровщини тримає команда у понад 10 тис працівників.

 

 

 


 




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux