Опубліковано 19 січня 2022 року, 10:30

Євростиль та безбар’єрність: у Божедарівці модернізують опорний ліцей

 У Божедарівці Кам’янського району в розпалі – реконструкція опорного ліцею. На часі у ремонтників – внутрішнє оздоблення. У класах стіни готують під фарбування. На склад уже завезли нове обладнання для кабінетів та їдальні. Про це сповістив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«У 2021-му оновили 6 шкіл у різних куточках регіону. Цьогоріч продовжуємо модернізувати навчальні заклади. Приводимо до сучасних стандартів і Божедарівський опорний ліцей. Там у розпалі – внутрішнє оздоблення», – зазначив Валентин Резніченко.

Божедарівський опорний ліцей модернізують вперше за 40 років. Глобальні зміни – завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Дякуючи Президентові та його програмі матимемо сучасний ремонт у європейському стилі. Охайні кабінети із новим обладнанням та гармонійно підібраними кольорами. Все буде зроблене з душею. У таких умовах і діти краще навчатимуться», – розповів голова Божедарівської громади Володимир Дерко.

Підрядники вже обшили стіни гіпсокартоном. Наразі завершують шпаклювання. Монтують електрику, пожежну сигналізацію, вентиляцію. Далі буде фарбування.

«У кожному класі зробимо кольоровою стіну біля дошки. У тон підберемо і двері. Таке різнобарв’я тішитиме око дітей і надихатиме їх на навчання», – сказав представник підрядної організації Владислав Лакізо.  

І додав: приміщення буде безбар’єрним. А це і ґанки з пандусами, і ліфт, і відсутність порогів у кабінетах.

«Чекаємо на світлі, теплі класи. З гарною підлогою. Аби діти не перечіпалися й не падали, як це було раніше», – підкреслила вчителька Вікторія Гурмач.

Приводять до ладу спортивну залу. Її оснастять припливно-витяжною установкою. Із такою вентиляцією в приміщенні не буде душно і жарко. Підлогу застелять спеціальним неслизьким лінолеумом, стійким до ушкоджень.

«Хотілося б переступити поріг оновленої школи. На жаль, я вже у випускному класі. Але тут навчаються мої брати. Думаю, вони із задоволенням ходитимуть на уроки до сучасних класів», – поділилася 11-класниця Ангеліна Стельмах.

Поряд із навчальним корпусом осучаснюють одноповерхівку. Там облаштовують житло для вчителів та кімнати дитячих гуртків.

«Для нас створюють комфортне і, головне, безпечне середовище, – сказала заступниця директора Людмила Зіненко. – На склад уже привезли нове обладнання. Зокрема, для кабінету робототехніки. Отримали і 3D-принтер, і лазерні станки».

У Божедарівському опорному ліцеї – понад 400 учнів.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux