Опубліковано 28 березня 2019 року, 11:30

Яскрава будівля Іларіонівської опорної школи підвищує цікавість дітей до навчання – Валентин Резніченко

У центрі Іларіонівської громади у розпалі реконструкція опорної школи з півстолітньою історією. Роботи на об’єкті тривають майже рік. Будівельники запевняють, від старої будівлі зостануться тільки стіни й фундамент. Сучасний освітній простір Дніпропетровська ОДА створює для більш ніж тисячі учнів, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «За завданням Президента України Петра Порошенка перетворюємо навчальні заклади радянського часу на сучасні, креативні та енергоефективні. Наразі реконструкція триває в 30-ти школах регіону. Серед них – й Іларіонівська. Це перший ремонт такого масштабу за всію історію закладу», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Іларіонівську школу збудували в 1965-му. З тих пір задовольнялися лише косметичними ремонтами. А будівля аж «кричала» про докорінну реконструкцію, сказала в.о директора закладу Катерина Філатова.

«Починаючи з 2018 року, дякуючи облдержадміністрації, відбувається осучаснення нашої школи. Уже утеплили фасад і замінили опалення. Цієї зими в класах було дуже тепло. Школа змінюється повністю. Є, звичайно, певні незручності. Але готові їх перетерпіти. Чекаємо, коли вся школа стане яскравою та сучасною. Емоції переповнюють», – розказала вона.   

Наразі школа вирізняється яскравою плямою посеред Іларіонового. Заклад в теплих кольорах. Між собою учні й педагоги називають альма-матер лагідно – сонечком.

«Коли підходиш до школи і бачиш її новий вигляд, на душі стає сонячно. Наче, їй дали друге життя. Це дуже впливає на настрій. На роботу йдеш залюбки», – зазначила вчитель початкових класів Олеся Семенова.  

Зараз ремонтні роботи сконцентровані на третьому поверсі закладу. Навчальні кабінети поступово трансформуються. У деякі вже завезли нові меблі. 

Загалом ремонт освіжить майже 30 класів. В їхньому облаштуванні – креативна дизайнерська задумка. Зокрема, у математичних – превалюватиме червоний колір, у лінгвістичних – бузковий, у природничих – зелений. 

Комфортна й затишна школа – то давня мрія, зізнався дев’ятикласник Микита Дубовий.

«Весь час будівля була сірою й непримітною. Зараз вона яскрава, теплого такого кольору. Якось веселіше стає, коли проходиш повз школу. Хочеться сюди повертатися знов і знов», – поділився він. 

 Дев’ятикласниця Єлизавета Терек переконана, оновлений інтер’єр сприятиме кращому навчанню. 

«Школа з кожним днем стає все привабливішою. Чекаємо, коли у класи завезуть нове обладнання, мультимедійні дошки. Вивчати предмети можна буде глибше, а складати іспити – легше», – розказала дівчина. 

Незабаром поруч зі школою розпочнеться реконструкція стадіону.

Наступний етап реконструкції – добудова корпусу, в якому розташуються кілька додаткових класів, актова зала на 800 місць та комфортна їдальня. 

В Іларіонівській опорній школі – найбільшій у Синельниківському районі – понад тисячу учнів.

Іларіонівській об’єднаній громаді майже два роки. Навколо неї згуртувалися практично 13,5 тисячі мешканців 12 населених пунктів.

 Набуває нових фарб опорна школа в Іларіоновому.

Діти радіють.

 «Починаючи з 2018 року, дякуючи облдержадміністрації, відбувається осучаснення нашої школи. Уже утеплили фасад і замінили опалення. Школа змінюється повністю», – розказала Катерина Філатова.

Термомодернізують фасад.

 Замінили опалення.

 Цієї зими у класах було значно тепліше.

 «Весь час будівля була сірою й непримітною. Зараз вона яскрава, теплого такого кольору. Якось веселіше стає, коли проходиш повз школу. Хочеться сюди повертатися знов і знов», – поділився Микита Дубовий.

Кабінети поступово змінюються.

 В облаштуванні – дизайнерська задумка.

 У лінгвістичних класах превалюватиме бузковий...

 ...у математичних – червоний...

 ...у природничих – зелений.

 Яскраві кольори підвищують цікавість дітей до навчання.

 Діти називають школу лагідно - сонечко.

 «Коли підходиш до школи і бачиш її новий вигляд, на душі стає сонячно. Наче, їй дали друге життя. Це дуже впливає на настрій. На роботу йдеш залюбки», – зазначила Олеся Семенова.

Роботи сконцентровані на третьому поверсі школи.

 Монтують гіпсокартонні конструкції.

 Фарбуюють стіни.

Новий освітній простір - для понад тисячі учнів.

 «Школа з кожним днем стає все привабливішою. Чекаємо, коли у класи завезуть нове обладнання, мультимедійні дошки. Вивчати предмети можна буде глибше, а складати іспити – легше», – розказала Єлизавета Терек.

 Освіта доступна для всіх.

 Наступний етап - реконструкція стадіону.

 Наразі триває реконструкція в 30 школах регіону.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux