Опубліковано 07 червня 2018 року, 10:30

Вже завтра стартує масштабний всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО» - Валентин Резніченко

Вже завтра у Дніпрі стартує фестиваль «Пісні, народжені в АТО». На сцену вийдуть майже 60 військових, які виконають авторські композиції про побратимів, коханих, дружбу та омріяний мир. Масштабний фест ДніпроОДА організовує вже третій рік поспіль, повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Вже третій рік поспіль організовуємо «Пісні, народжені в АТО». За цей час навколо фесту утворилася ціла субкультура виконавців, які пройшли війну та своєю творчістю розповідають про це. Хлопці не тільки співають свої композиції з великої сцени, а й випускають пісенні альбоми, їздять на гастролі, знімають кліпи. А ще - знаходять однодумців, справжніх друзів, які допомагають забути про пережите. Таким чином мистецтво для учасників фесту стало ще й чудовим способом психологічної реабілітації», - зазначив Валентин Резніченко.

Цього року «Пісні, народжені в АТО» співатимуть протягом двох днів. 8 червня на сцену у ДніпроОДА вийдуть учасники гала-концертів минулих років. Вони виконають композиції, що вже встигли полюбитися слухачам. Початок – о 18:00. 

9 червня на Гала-концерті у літньому театрі дніпровського парку ім. Шевченка  зберуться близько 60 співаків. Виступатимуть «ветерани» фесту та цьогорічні лауреати. Це хлопці із різних куточків України – Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Київської, Львівської, Вінницької, Івано-Франківської областей. Початок – о 16:00. Вхід на обидва концерти вільний.

«За три роки лауреати фесту написали та виконали десятки пісень – сумних та веселих, про вічні цінності та мінливість життя, про найбільшу мрію – мир в країні. Ці проникливі та патріотичні композиції є в телефоні практично кожного військового на фронті. Щодня вони підтримують бойовий дух нашої армії», - додав голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.  

Перший всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО» пройшов у травні 2016 року, другий – у 2017-му. Їх лауреати об’їхали з гастролями всю Україну, зокрема, дали більше трьохсот концертів на передовій. Найкращі авторські композиції записали у професійній студії звукозапису та випустили два альбоми, які презентували у Києві. Це – перша музична база військово-патріотичних пісень України.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux