Опубліковано 29 вересня 2021 року, 10:30

Вже провели перше випробування водою: на фінішній прямій будівництво басейну у Слобожанському 

У Слобожанському триває будівництво сучасного басейну для дітей та дорослих. В активній фазі – внутрішнє оздоблення. Підрядники встановили очисне обладнання. Провели електрику і опалення. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Все більше спортивних об’єктів з’являється на мапі області. Одразу три басейни зводимо «з нуля» для мешканців Дніпропетровщини. У Кривому Розі, Нікополі, Слобожанському. Стильних, технологічних, енергоефективних», – зазначив очільник регіону Валентин Резніченко. 

Басейн у Слобожанському стане доповненням до новозбудованого спорткомплексу. Будівля повністю повторюватиме його за дизайном. Нині підрядники працюють над утепленням і декоруванням фасаду. Вже стоять усі вікна та великі вітражі.

Найбільше змін всередині. Продовжують класти кахлі, штукатурити та шпаклювати стіни. Дитячий басейн витримав першу перевірку водою. Наповнений стояв цілий тиждень.

Встановили новітню систему очистки. Зокрема, піщані фільтри та спеціальні лампи.

Роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Готуємо подарунок для мешканців Слобожанського. Зможуть займатися як професіонали, так і новачки. А ще врахували потреби людей з інвалідністю. Рухаємося чітко за графіком. Можна сказати, що вийшли на фінішну пряму», – розповів генпідрядник Володимир Кононов.

Всередині передбачені роздягальні, душові, тренерські, кімнати відпочинку, дві спортивні зали. На першому поверсі – фітнес кафе. На другому – дорослий 25-метровий та дитячий 10-метровий басейни.  На третьому – місця для глядачів.

Для людей з інвалідністю замовили італійські гідравлічні підйомники. На них легко можна буде спускатися у воду.

«Таке будівництво радує око. Приємно, що спорту приділяють увагу. Формують здорову націю. Залучатиму й своїх вихованців-футболістів до плавання», – сказав тренер з футболу Костянтин Король.

Працівниця спорткомплексу Анастасія Середняк каже, басейн стане справжньою знахідкою для Слобожанського.

«Діти, дорослі, люди похилого віку, професійні спортсмени. Усі чекають на відкриття. Кожен знайде щось своє. Залучатимемо досвідчених тренерів. Буде аквааеробіка. Для дітей – веселі заняття у воді», – додала Анастасія Середняк. 

 «Поряд дитячий садочок. Тепер ще й басейн буде. Супер! Водитимемо наших малюків на плавання. Самі в цей час зможемо у спортзалі позайматися», – сказала місцева мешканка Марта Сероткіна.  

Незабаром будівельники візьмуться за благоустрій. Територію навколо будівлі басейну заасфальтують. А ще облаштують парковку.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux