Опубліковано 23 лютого 2022 року, 11:30

«Візитівка» усієї громади: у Царичанці оновлюють стадіон «Діброва»

У селищі Царичанка Дніпровського району оновлюють стадіон «Діброва». Місцеві кажуть – після модернізації він стане «візитівкою» усієї громади. Підрядники вже підготували футбольне поле під облаштування покриття. Нині працюють над біговими доріжками та майданчиками для ігрових видів спорту. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Створюємо сучасні умови для занять фізкультурою та спортом. У містах, селах та селищах Дніпропетровщини облаштовуємо ігрові майданчики, будуємо басейни, реконструюємо стадіони, – зазначив Валентин Резніченко. – Нове життя отримає і стадіон «Діброва» у селищі Царичанка».

Стадіон «Діброва» побудували у Царичанці на початку 1980-х років.

«Це знакове місце для усієї громади, – сказав Царичанський селищний голова Геннадій Сумський. – Після реконструкції стадіон відповідатиме сучасним стандартам. Стане візитною карткою не лише нашої громади, а й області. Думаю, на ньому  виросте не один чемпіон».

Місцеві згадують, що саме на «Діброві» проходили усі районні свята та масові заходи. А на спортивні змагання до Царичанки з’їжджалася чи не вся Дніпропетровщина. Та за роки без ремонту стадіон занепав.

«Ще дитиною ходив на цей стадіон. Памятаю, сюди приїжджали відомі артисти. Та майже кожні вихідні проходили змагання – з футболу, баскетболу, волейболу. Спортивне життя кипіло, – розповів місцевий мешканець Євген Стратій. – Думаю, після реконструкції це буде красень-стадіон».

Нині спортивний об’єкт відновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Раніше тут було звичайне травяне поле. Чекаємо, коли зможемо займатися футболом на нормальному стадіоні та приймати змагання. Зараз нашим юним вихованцям доводиться їздити грати до Петриківки», – поділився директор дитячо-юнацької спортивної школи Володимир Тимошенко.

За проєктом, на футбольному полі укладуть штучну траву. Поряд буде майданчик для міні-футболу, волейболу, баскетболу. А ще – легкоатлетична доріжка на чотири смуги та воркаут-зона з тренажерами.

«На полі виконали дренажні роботи, зробили зовнішню каналізацію.  Підготували основу під покриття», – розповів представник підрядної організації Кирило Грагуленко.

Нині підрядники роблять основу під майбутні бігові доріжки та ігрові майданчики.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux