Опубліковано 14 лютого 2022 року, 10:30

Відроджується, наче Фенікс: у Тернівці оновлюють місцеву спортшколу

У Тернівці Павлоградського району модернізують дитячо-юнацьку спортивну школу «Темп». Це перше масштабне оновлення за 40-літню історію закладу. Вона відроджується, наче Фенікс, кажуть місцеві. Підрядники вже завершують роботи над фасадом та облаштовують спортивні зали усередині будівлі. 

«У містах та селах Дніпропетровщини відбудовуємо спортивну інфраструктуру. Зводимо басейни, оновлюємо місцеві та пришкільні стадіони. Реконструюємо дитячо-юнацькі спортивні школи. Зокрема, у Тернівці модернізуємо ДЮСШ «Темп», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Спортивну школу осучаснюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Такі проєкти дуже важливі. Прагнемо, аби усе більше людей долучались до занять спортом, – зазначив народний депутат України Роман Каптєлов. – Роботи з оновлення школи ведуться швидкими темпами. Незабаром мешканці Тернівки отримають сучасний спортивний обєкт».

Будівля спортшколи «Темп» давно потребувала ремонту. В ігровій залі протікала покрівля, згадує тренер ДЮСШ Олексій Зорін. З роками прийшло у негідність і стало травмонебезпечним покриття на вуличних спортивних майданчиках.

«Радіємо тим змінам, які бачимо у школі. Буде набагато комфортніше займатися. Роздягальні обєднали з душовим та зробили напряму вихід до спортивної зали. Раніше доводилось у рушнику йти через весь коридор. Чекаємо, коли зможемо працювати у нових умовах», – поділився тренер ДЮСШ «Темп» Олексій Зорін. 

Нині підрядники працюють і ззовні, і всередині будівлі. Вже на фініші – облаштування фасаду. Він буде яскравим і термомодернізованим.

«Усередині будівлі обшиваємо стіни гіпсокартоном, виконуємо малярні роботи. Приступаємо до монтажу стелі та фарбування. Вже провели систему опалення, водопостачання й каналізації. Зробили сучасну вентиляцію з рекуператорами. Вона «прибирає» вологу та паралельно обігріває повітря», – розповів майстер будмайданчика Віталій Плацепай. 

Приміщення спортивних секцій перепланували, додав він. Зокрема, їх зробили доступними для спортсменів з інвалідністю. Дверні отвори розширили та прибрали пороги, аби діти на візках могли вільно пересуватися між залами.

«Наш спорткомплекс, немов птах Фенікс, відроджується з попелу. На очах у мешканців усієї області. Кардинально змінюється і ззовні, і всередині. Діти із нетерпінням чекають, коли зможуть зайти до оновленого, сучасного спортивного залу, комфортних роздягалень. Вийти позайматися на нові майданчики», – сказала директорка ДЮСШ «Темп» Наталія Парака.

На вулиці підрядники облаштують міні-футбольне поле. А ще спортивний майданчик для волейболу, баскетболу і тенісу.

У тернівській ДЮСШ «Темп» 380 вихованців.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux