Опубліковано 10 серпня 2021 року, 10:09

Відкрито набір на освітню програму Export Evolution ІТ!

Це перша спеціалізована освітня програма для компаній ІТ сектору України, яка дозволить покращити розвиток експорту малих та середніх підприємств, розвинути навички міжнародних продажів та менеджменту міжнародних проєктів, або  спрямувати послуги та продукти компанії на експорт, якщо вона тільки робить перші кроки. Навчання учасників програми Export Evolution IT відбуватиметься англійською мовою (спілкування з менторами під час онлайн-сесій, виконання домашніх завдань), відеолекції матимуть українські субтитри. Необхідна попередня реєстрація для відбору учасників програми.

 Програма передбачає: 

2 формати участі: самостійний та з менторським супроводом

5 годин дистанційного навчання на тиждень

6 навчальних модулів 

онлайн сесії з міжнародними експертами-менторами Програми; 

доступ до закритого віртуального тренінгового центру, де проходить навчання учасників та розміщені навчальні відео та матеріали, а також оцінюється прогрес

нетворкінг та секторальна кооперація для побудови довготривалих ефективних відносин, розвитку бізнесу, пошуку нових клієнтів та створення партнерств для експорту в ІТ секторі


Нижче - перелік основних тем, по кожній з яких запланований модуль з лекційною частиною, домашнім завданням та онлайн сесією з ментором:

МОДУЛЬ 1 Аналіз експортних ринків за секторами, можливостями та викликами: обсяг, структура і тренди, вимоги споживача, фактори успіху.

МОДУЛЬ 2 Розвиток експортного бізнесу: особливості управління, позиціонування, вибір моделі виходу на ринок та подолання бар’єрів.

МОДУЛЬ 3 Маркетинг та продажі в IT-експорті: просування, міжнародний брендинг, спільний маркетинг. Участь в публічних закупівлях.

МОДУЛЬ 4 Співпраця з ключовими клієнтами та розбудова відносин: ІТ-кластеризація, нетворкінг, використання можливостей діаспори. Торгові виставки: як брати участь ефективно

МОДУЛЬ 5 Управління якістю, процесами, стандартами. Інтелектуальна власність. Юридичні аспекти експорту

МОДУЛЬ 6 Залучення інвестицій в експортну діяльність та управління ризиками. Фінансове планування.

Важливі дати

5 вересня 2021 року до 23:59 – завершення прийому заявок (форма для реєстрації закривається після 23:59 5 вересня 2021 року);

6 вересня – 9 вересня 2021 року – оцінювання заявок, попередній відбір учасників Програми, інформування щодо дати і часу інтерв'ю;

13 вересня - 15 вересня 2021 року - проведення інтерв'ю з учасниками;

17 вересня 2021 року - оголошення учасникам результатів відбору;

17 вересня 2021 року - відкриття доступу до освітньої онлайн платформи та початок навчання;

вересень 2021 року - квітень 2022 року - навчання на Програмі;

квітень 2022 року – завершення навчального процесу.

Спеціальні критерії участі у Програмі. 

Категорія А. Участь у програмі – у першу чергу – надаватиметься аплікантам з підприємств, що відповідають наступним спеціальним критеріям:

Виявлено чітку мотивацію аплікантів;

Річний товарообіг підприємства має складати щонайменше 3,5 млн. грн за попередній рік;

Кількість співробітників в компанії не менше 10 осіб;

Обсяг виручки, отриманої внаслідок зовнішньоекономічної діяльності, складає щонайменше 1 млн. грн за попередній рік.

Категорія В. У випадку, якщо ваша компанія не досягла зазначених вище обсягів товарообігу, кількості співробітників та/або виручки, організатори Програми прийматимуть рішення щодо вашої участі шляхом розгляду мотиваційної частини в реєстраційній формі спільно з експертами Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Інституту Маркетингу. Мотивація апліканта грає ключову роль у здійсненні відбору кандидатів.

На конкурсній основі до участі в Програмі буде відібрано 50 компаній-учасниць. Буде перевагою при відборі, якщо від одного підприємства братиме участь декілька співробітників (максимум 3 особи). Також, перевага надаватиметься С-рівню учасникам (менеджери вищої ланки, управлінці, власники, співвласники).


Увага! Обов‘язково перед подачею заявки на Програму ознайомтесь з Умовами участі, Особливостями навчального процесу та Умовами отримання Сертифікату!

Більше про програму


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux