Опубліковано 29 березня 2024 року, 14:00

Від Дніпра до Синельникового: Укрзалізниця запустила ще два модернізовані електропоїзди

В регіоні стартував другий етап проєкту Дніпро Сіті Експрес. Відсьогодні почали курсувати ще два модернізовані приміські поїзди. Електрички перевозитимуть пасажирів з обласного центру до Синельникового. Про це повідомили в ОВА.

«В області покращується система перевезень на найзатребуваніших напрямках. Тепер люди з комфортом пересуватимуться з Дніпра до Синельникового. Там проживає чимала кількість переселенців. Тож пасажиропотік – чималий», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Юрій Яндульський.

Перші оновлені приміські електропоїзди запустили до Кам’янського перед Новим роком. На цьому напрямку – все по такому ж принципу. Вагони від українського виробника. Їх модернізували.

«Тепер у рамках проєкту деякі з поїздів будуть кільцевими й сполучатимуть Кам’янське та Синельникове. Пасажирам буде простіше доїхати без додаткових пересадок», – сказав директор регіональної філії «Придніпровська залізниця» Олександр Момот.

«Наші містяни їздять до обласного центру на роботу або у власних справах. Через частоту рейсів зазвичай обирають автобус. Проте цінова політика значно вища за електропотяг. До того ж, тепер проїзд комфортніший. Тому, думаю, попит на цей вид транспорту тільки зросте», – додав міський голова Синельникового Дмитро Зражевський.

У модернізованих вагонах комфортні сидіння. Місця для підзарядки, кріплення для велосипедів. У вбиральнях є столики для сповивання. А ще пандуси для людей з інвалідністю і вказівники для незрячих, продубльовані шрифтом Брайля.

«Додали в салоні відеоспостереження. Тепер машиніст може бачити, чи не порушує хтось громадський порядок. З новинок – можна придбати квиток через чат-бот у Телеграмі чи Вайбері. Ціна до Синельникового – 25 гривень», – ділиться провідник-касир приміського сполучення Дмитро Лопушанський.

Електрички – альтернатива маршрутці, каже дніпрянка, молода мама Крістіна.

«Візок тепер можна з легкістю завезти у вагон. Ми приємно вражені таким сервісом. Тепер більш сучасно та чисто. Мені подобається», – поділилася враженнями Крістіна.

Курсуватимуть нові поїзди щодня – по сім рейсів у кожну сторону.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux