Опубліковано 08 листопада 2021 року, 12:30

Вакцинація від коронавірусу, COVID-сертифікати та нові ЦНАПи: публічний звіт ДніпроОДА

Отримати COVID-сертифікати про вакцинацію стало простіше. Майже всі працівники ЦНАПів щепилися від коронавірусу, тому працюють без суворих карантинних обмежень.  В регіоні продовжують розширювати мережу Центрів надання адмінпослуг – оновлюють старі та відкривають нові. Про це під час публічного звіту сповістив заступник голови ДніпроОДА Іван Начовний. 

«Дніпропетровська область продовжує знаходитися у “червоній” епідемічній зоні. Як кафе, ресторани, непродовольчі магазини і продуктові супермаркети дотримуються карантину, перевіряють поліція і Держпродспоживслужба. Порушників  штрафують», – розповів Іван Начовний. 

На Дніпропетровщині вже зробили більш ніж 1 млн 799 тис щеплень від коронавірусу, додав він.

«Отримати сертифікат про вакцинацію стало ще простіше. Тепер згенерувати його в «Дії» можна без використання електронного підпису. До того ж,  е-документ став доступним і для дітей від 12 років», – зазначив Іван Начовний. 

Понад 90% працівників ЦНАПів регіону щепилися від COVID-19. Тому нині навіть у “червоній” карантинній зоні Центри працюють без значних обмежень. Єдина умова для відвідувачів - мати сертифікат про вакцинацію або негативний тест на коронавірус, який дійсний 72 години.

«Цьогоріч у Дніпропетровській області відкрили 24 нові ЦНАПи та 7 філій. Зокрема, у Піщанській, П’ятихатській, Маломихайлівській, Іларіонівській, Перещепинській та інших громадах. У всіх центрах можна отримати найпопулярніші адмінпослуги», – сповістив заступник голови ОДА. 

 У Дніпрі створюють перший центр надання послуг соціального характеру та адміністративних сервісів. Під нього реконструюють колишню будівлю Індустріального райвиконкому. Роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«11 громад Дніпропетровщини облаштовують ЦНАПи коштом державної субвенції. Вони закуповують обладнання та меблі. А в Юр’ївській ТГ стартувало будівництво Центру надання адмінпослуг «з нуля», – розповів Іван Начовний.

В Україні триває Місяць цифрової грамотності. Це інформаційна кампанія, покликана надихнути українців на здобуття нових цифрових навичок. Зробити це можна, зокрема, на платформі «Дія.Цифрова освіта». Там є майже 70 курсів.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux