Опубліковано 25 травня 2023 року, 16:30

В Обухівській громаді на Дніпропетровщині створили пожежний підрозділ 

В Обухівській громаді Дніпровського району створили пожежну команду. Пліч-о-пліч з рятувальниками ДСНС реагуватимуть на надзвичайні ситуації 15 добровольців. 

«Найголовніше у ліквідації будь-якої надзвичайної ситуації – оперативність. Важливо прибути на місце протягом перших 5-10 хвилин. Вкластися в «золотий стандарт» тепер зможе команда добровольців Обухівської громади. Вона першою діставатиметься на місце події. Та, залежно від масштабу, визначить, чи потрібно залучати наші підрозділи», – зазначив начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Юрій Корецький. 

У новій команді – 15 рятувальників. Це мешканці громади, які добровільно пройшли професійну підготовку та отримали посвідчення. Почнуть працювати вже з понеділка. Чергуватиме щодня 3 людини.

Допомагатиме мешканцям рідної громади й доброволець Олександр. У листопаді минулого року чоловік дізнався про набір у пожежну команду і долучився без вагань. Адже стати рятувальником – його дитяча мрія.

«Кожен може опинитися у небезпечній ситуації. Та всім хочеться, щоб допомога надійшла якнайшвидше. Нас попередили, що це дуже важка праця. Але ми готові. Це не заради грошей, а для душі. Потрібно щось гарне робити у житті, допомагати людям. Вірю, що добро колись повернеться», розповів Олександр. 

Пожежна команда обслуговуватиме майже 10 населених пунктів. Це території громади та навколишні села.

«У нас велика громада, проживає багато людей. До того ж є ліси, поля, садові товариства. Створення місцевої пожежної частини значно прискорить роботу рятувальників. Тим паче це важливо в умовах війни», – зазначив голова Обухівської громади Василь Гезь. 

 «Пожежі трапляються часто. Особливо влітку, коли через спеку палає сухостій. Тому такий підрозділ був дуже потрібен»,  поділилася місцева мешканка Олександра. 

Команді добровольців допомогли з оснащенням. ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області передало пожежний автомобіль. А Громадська спілка «Пожежні – рятувальники України» – подарунки від міжнародних партнерів. Це електрогенератор. А ще – 15 захисних касок. Така підтримка – від Асоціації пожежних добровольців в Польщі, Німеччині, Естонії.

 

 

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux