Опубліковано 30 серпня 2018 року, 12:30

В Обухівці майже готовий дитсадок унікальної для України архітектури – Валентин Резніченко

Це не садок майбутнього і не намальована картинка. Надсучасна яскрава будівля з унікальною для України архітектурою – просто посеред Обухівки. Таку затишну та комфортну «домівку» вже невдовзі матимуть малюки селища. Садок звела Дніпропетровська облдержадміністрація – трохи більше ніж за рік. Зараз ремонтники наносять останні «штрихи». Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.  

«Створення комфортних дитсадків для малечі – одне із завдань  Президента України Петра Порошенка. Реконструюємо дошкільні заклади і зводимо нові по всій області. За останні три роки створили 4,3 тис нових місць у дитсадках. Малюки Обухівки матимуть світлий, просторий садочок, збудований за сучасним оригінальним проектом», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

В Обухівці окремого дитсадка не було. Лише 50 місць для дошкільнят – у тісному приміщенні місцевого навчально-виховного комплексу.

Трохи більше року тому на місці пустиря Дніпропетровська облдержадміністрація почала масштабне будівництво. Новий садок спланували за нетиповим «шведським» проектом, який розробив дніпровський архітектор. Вперше в Україні садок – з величезними вікнами. Для малечі – якомога більше сонячних променів. А ще – часткова економія на освітленні.

Будівництво проходить під знаком енергоефективності. На даху будівлі – сонячні батареї, поруч – альтернативна котельня.

«Дякуємо голові Дніпропетровської облдержадміністрації за такий садочок. Новий заклад зможе прийняти 115 малюків. Діти виховуватимуться у гарному, сучасному приміщенні», – сказав голова Обухівської селищної ради Василь Гезь.

Зараз будівництво – на фініші. Майже готові всі комунікації, підлога, стеля, стіни. Ремонтники роблять останні «штрихи». На другому поверсі вже працюють робітники клінінгової компанії. А ще – справа за місцевими художниками. Вони розмалюють стіни.

«Задоволенню педагогів і батьків немає меж. Будівництво – за сучасними технологіями. І малечі буде де розгулятися», – сказала Любов Гладка – директор НВК №2, частиною якого стане новий садок.

У садку буде 6 груп. В кожній – власні спальня та ігрова. Облаштують і спортивну та музичну зали. Вже привезли обладнання для кухні. Закупили меблі. Їх виготовили на замовлення – дизайн гармонує з архітектурою будівлі.

«Садочок нам дуже потрібен. Поки що доводиться возити дитину до обласного центру, – поділилася мати маленької Ніки Ольга Філоненко. – Нарешті матимемо сучасний садок з усім новим, гарним. Дітям буде де співати, малювати, гратися і розвиватися».

Територію дитсадка облаштували тротуарною плиткою. Зробили сучасне освітлення. Встановили павільйони від сонця. Навколо них – нетравматичне покриття та штучна трава. Лави і багато різних гойдалок.

Зараз підрядники ставлять огорожу. Згодом висадять більше півсотні дерев і кущів.

«У 2017-му майже одночасно запустили будівництво чотирьох дитсадків – у Підгородному, Обухівці, Кам’янському й Іларіоновому. Всі вони – за новими європейськими проектами, – підкреслив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. – Впевнені, сучасний дитсадок в Обухівці стане одним із найкращих в Україні».

Відкрити садок планують у 2018-му.


Посеред Обухівки – оригінальна надсучасна споруда

Нарешті селище матиме власний дитсадок

Будівля – унікальної архітектури,..

..за нетиповим «шведським» проектом,..

..розробленим дніпровським архітектором..

..та втіленим ДніпроОДА

Новий садок прийме 115 малюків

«Родзинка» приміщення садка – багато простору..

..та світла

Ремонтники роблять останні «штрихи»

Вже майже готові стеля,..

..стіни,..

..комунікації

Акцент – на різнокольоровості

На другому поверсі вже працюють робітники клінінгової компанії

Облаштували і територію

Покриття – безпечне для дітей

Павільйони від сонця –..

..з оригінальним дизайном

Встановили лави..

..і багато яскравих гойдалок

Згодом висадять дерева і кущі

Ольга Філоненко: «Нарешті матимемо сучасний садок з усім новим, гарним»

Відкрити садок планують 2018-го

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux