Опубліковано 03 вересня 2021 року, 12:30

В Обласному центрі вакцинації імунізували майже 30 тис людей

 У Дніпропетровському обласному центрі масової вакцинації імунізували майже 30 тис людей. З них другою дозою – понад 7,5 тис. Зробив повторне щеплення й заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний. 

«Був приємно вражений ставленням персоналу. Допомагають, направляють. Кожен фахівець відповідально ставиться до своєї роботи. Доступні різні вакцини на вибір. Раджу усім зробити щеплення. Аби ми всі отримали колективний імунітет та подолали наслідки пандемії», – сказав Іван Начовний.

Він додав, що в області працюють 30 осередків масової імунізації. А ще пункти щеплення при амбулаторіях. Кожен мешканець Дніпропетровщини може вакцинуватися там, де йому зручно.

«Люди стали більш свідомі. Приходять самі, приводять рідних і друзів. Задають уточнюючі питання. Наприклад, коли потрібно робити повторне щеплення? З радістю усіх консультуємо та вакцинуємо», – зазначила працівниця Обласного центру масової вакцинації Карина Коса. 

Найбільший у регіоні Центр імунізації – в середмісті Дніпра. Працює щодня з 8 години ранку до 18:00. Люди можуть приходити та вакцинуватися у порядку живої черги.

З собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код. Спочатку реєстрація й огляд у лікаря. Далі – щеплення та півгодинне перебування під наглядом медиків. 

На вибір дві вакцини: Comirnaty від Pfizer/BioNTech та CoronaVac. Повторне щеплення роблять ще й препаратом Moderna.

«Подбати про здоров’я ніколи не буде зайвим. Вакцинація – моя страховка від коронавірусу. Адже життя одне», – вважає мешканець Дніпра Юрій Журавльов.

Такої думки й жителька Дніпра Вікторія Жукова. Каже, чому б себе не убезпечити, якщо є така можливість.

«Мій чоловік та мама тяжко перехворіли на COVID-19. З пневмонією, високою температурою. Я хвилювалася, брала участь у їх лікуванні. Бачила, наскільки підступний цей вірус. Тож прийшла вакцинуватися. Зараз вже другою дозою», – розповіла Вікторія Жукова.   

Обласний центр масової вакцинації у Дніпрі працює 2,5 місяці. За цей час медики імунізували тут майже 30 тис людей. Загалом на Дніпропетровщині вже зробили більш ніж 810 тис щеплень.

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux