Опубліковано 13 квітня 2018 року, 10:30

В обласній лікарні «Солоний лиман» відкриють сучасне відділення реабілітації АТОвців – Валентин Резніченко

Сучасні палати з найкомфортнішими умовами, зали для лікувальної фізкультури та фізіотерапевтичних процедур. Все – для найскорішого одужання бійців. Невдовзі на Дніпропетровщині відкриє двері сучасне відділення реабілітації АТОвців. Його облаштовують на базі обласної лікарні «Солоний лиман». Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«На всебічній турботі про наших захисників та їхніх рідних постійно наголошує Президент України Петро Порошенко. Понад два роки тому на Дніпропетровщині відкрили центр реабілітації АТОвців – при обласному госпіталі ветеранів. Нині в області облаштовуємо ще одне відділення – у «Солоному лимані». Там у найсучасніших умовах поправлятимуть здоров’я бійці з порушеннями опорно-рухового апарату», – зазначив Валентин Резніченко.

Нове відділення реабілітації створюють на базі лікарні «Солоний лиман» у селі Новотроїцьке Новомосковського району. Поруч – цілющі грязі. Отже, сама природа «обрала» ортопедичний профіль відділення.

«Щороку проходжу реабілітацію і в «Солоному лимані», і в центрі реабілітації АТОвців. Спочатку пересувався на милицях, тепер вже й ортопедична паличка не потрібна, – розповів АТОвець, інвалід війни Едуард Нечаєв. – Багато хлопців повертаються з війни із численними пораненнями, найчастіше страждають кінцівки та хребет. Тож усі ми з нетерпінням чекаємо на нове відділення».

Під відділення реабілітації відвели крило третього поверху лікарні. Його реконструюють обласним коштом. Вже замінили покрівлю та всі комунікації, відремонтували приміщення та балкони. Нині капремонт – на завершальній стадії. Буде 18 двомісних палат, кабінет психолога, зали для лікувальної фізкультури та фізіотерапевтичних процедур. Хол та палати облаштують сучасними телевізорами і картинами.

«Бійці тут перебуватимуть у затишній, «домашній» обстановці, – сказав в.о. головного лікаря Ігор Чабаненко. – Найскорішому відновленню здоров’я сприятиме і сучасне медичне обладнання».

Обладнання для фізіотерапевтичних процедур та тренажери закупили також обласним коштом. Придбали апарати для ударно-хвильової, магніто-лазерної та механотерапії, портативні електростимулятори м’язів та масажні столи.

«Отримали і бігові доріжки, і вело- та гребні тренажери, і шведські стінки.  Всі пристрої – для стимуляції м’язів та розробки суглобів», – додав Ігор Чабаненко.

Відкрити відділення реабілітації планують вже цьогоріч.


У «Солоному лимані» відкриють відділення для реабілітації АТОвців

Ортопедичний профіль майбутнього відділення «обрала» навколишня природа

«Щороку проходжу реабілітацію і в «Солоному лимані», і в центрі реабілітації АТОвців. Спочатку пересувався на милицях, тепер вже й ортопедична паличка не потрібна», – Едуард Нечаєв

У відділенні облаштують сучасні палати..

..з найкомфортнішими умовами

Буде 18 двомісних палат,..

..зали для лікувальної фізкультури

Нині ремонтники завершують фарбувати стіни,..

..облаштовують освітлення

Ігор Чабаненко: «Бійці тут перебуватимуть у затишній, «домашній» обстановці»

Вже закупили і сучасне медобладнання – портативні електростимулятори м’язів,..

..апарати для пресотерапії..

..та кисневої пінки

Відкрити відділення реабілітації планують цьогоріч


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux