Опубліковано 21 жовтня 2021 року, 13:30

В аеропорту Дніпра стартувало будівництво нової злітно-посадкової смуги

В аеропорту Дніпра стартували роботи зі зведення злітно-посадкової смуги, перону та руліжних доріжок. Їх облаштовує міжнародна компанія Onur Construction International. Після завершення робіт летовище зможе приймати найбільші літаки, а  пасажиропотік зросте до кількох мільйонів на рік. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

«Будівництво нової злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра – історична подія. Важливий проєкт для Дніпропетровської області та для України в цілому. Адже сучасне летовище – не лише можливість подорожувати з комфортом. Це  залучення інвестицій, розвиток економіки,  інфраструктури, туризму»,– сказав Володимир Орлов.

Злітно-посадкову смугу будує міжнародна компанія Onur Construction International. Роботи – державним коштом за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Зараз вперше за 30 років в Україні не тільки ремонтують дороги, які «зшивають» країну. А й оновлюють летовища,– зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. – У Дніпрі буде сучасний та потужний міжнародний аеропорт. Звідси можна буде полетіти у будь-яку країну світу».

Нова смуга буде довжиною 3200 м та завширшки 45 м. На ньому встановлять новітнє світлосигнальне та радіотехнічне обладнання. Воно дозволить садити літаки навіть у туман.

Зроблять і новітню систему енергоживлення, потужне водовідведення та сучасні очисні споруди.

«Нині – підготовчі роботи до будівництва перону перед терміналом. Знімаємо непридатний грунт. На майданчику працює майже 40 одиниць техніки та майже сотня фахівців. З часом нарощуватимемо потужності», – розповів керівник проєкту будівництва аеродрому від компанії Onur Construction International Джандан Тюмер.

Паралельно приватний інвестор - компанія DCH працює над зведенням нового терміналу.

«Буде три будівлі – пасажирський термінал, VIP-термінал та адміністративно-побутовий комплекс», – сказав представник DCH Павло Прусак. 

Після завершення будівництва зміниться категорія летовища. Там зможуть приймати навіть найбільші літаки. Зокрема – Boeing 777 та Airbus A330.

Щороку летовище нарощуватиме пасажиропотік. Спершу його планують збільшити в 2,5 рази – до понад 1 млн пасажирів на рік.  Максимально прогнозують до 4 млн людей.

Компанія Onur Construction International збудувала злітно-посадкову смугу аеропорту Запоріжжя та термінал D і перон аеропорту «Бориспіль».

Будівництво нової злітно-посадкової смуги стартувало

Її зводять держкоштом

Роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»

Також облаштують перон та руліжні доріжки

Довжина нової смуги буде 3200 м, ширина – 45 м

Нині тривають підготовчі роботи

Оновлений аеропорт зможе приймати найбільші літаки

А ще – збільшиться пасажиропотік

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux