«Уламки росії»: на Дніпропетровщині відкрили виставку військової зброї

У Дніпрі відкрили виставку військової зброї. В експозиції – майже 40 експонатів. Уламки ворожих ракет та безпілотників, гарматних снарядів та мін, які зібрали на Дніпропетровщині. А ще сучасна зброя, яку використовують українські захисники. Про це повідомила у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Триває 156-й день повномасштабного вторгнення. 8 років Росія намагається захопити Україну. Щодня ми чуємо сирени, але Дніпропетровщина тримає удар, – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев. – Відкрили тематичну виставку. Відвідувачі можуть побачити ворожий «металобрухт», який зібрали на Дніпропетровщині».

Серед експонатів – уламки ворожих ракет, які впали на дорогах та у полях Дніпропетровщини. Залишки «Точки У» та «Калібру», касетних снарядів від «Смерчів» та «Градів».  Є і військова форма взятих в полон або знищених окупантів.

Відвідувачі можуть побачити збитий безпілотник-розвідник «Орлан-10». А ще неушкоджений трофейний «Гранат-4», який перехопили та посадили українські військові.

Представили в експозиції й зразки зброї, яка допомагає українським захисникам боронити країну. Зокрема, зенітно-ракетний комплекс «Ігла» та протитанкові гранатомети від іноземних партнерів. А ще відомий Джавелін.

Виставка – благодійна. Відвідувачі можуть відсканувати QR-код та зробити донати на підтримку Збройних Сил України. А ще придбати футболки, кепки та наліпки із відомим дороговказом від Укравтодору.

«Наші військові влучно бють та знищують ворожу бронетехніку та живу силу. Щоб підвищити ефективність, їм дуже потрібні «крила». Ми збираємо кошти на українські безпілотники «Лелека». А ще на 100 пікапів, аби військо було більш мобільним», – розповів представник благодійного фонду Тарас Шпук.

Дніпрянин Віктор прийшов на виставку разом із 6-річним сином Сергійком.

«Усією родиною волонтеримо з перших днів війни. Така виставка дуже потрібна. Син чує вибухи – він повинен знати, що це летить та куди сховатися. Я йому розповідаю, що таке гармати, танки, БМП», – поділився відвідувач виставки Віктор.

Побачити експозицію можна до 5 серпня. Вона працює з 12:00 до 17:00. Адреса: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 24.

В експозиції – майже 40 експонатів

Уламки ворожих ракет та снарядів

А ще збитий безпілотник-розвідник

Можна побачити і сучасну зброю українських військових

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux