Опубліковано 27 вересня 2018 року, 12:30

Учні Софіївської школи найближчим часом будуть займатися спортом на новому стадіоні – Валентин Резніченко

Дніпропетровська ОДА продовжує реконструкцію однієї з найбільших шкіл Софіївського району. На сьогодні вже практично готовий пришкільний стадіон і невдовзі на ньому розпочнуться уроки фізкультури. Новий спортоб’єкт – головна родзинка глобального оновлення, вважають у навчальному закладі. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко 

 «Завдання Президента України Петра Порошенка – створення нового освітнього простору в кожній школі. Йдеться про енергоефективність, сучасне обладнання, мотивацію, безбар‘єрність. У 2018-му впроваджуємо ці основні принципи в більш ніж 30-ти школах Дніпропетровщини. Під час реконструкції навчальних закладів будуємо спортивні майданчики та оновлюємо міні-футбольні поля», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Пришкільний стадіон майже готовий у Софіївській опорній школі. Підрядники уклали основу під стометрову бігову доріжку, баскетбольний і волейбольний майданчики, міні-футбольне поле. Тепер мають пошліфувати бетон та положити на поверхню професійне штучне покриття. Також уже встановили спортивне знаряддя.

«Можна сказати, повноцінного стадіону в нас ніколи не було. Тепер буде. Незабаром тут вже проводитимуть уроки фізкультури. Мабуть, це найбільший подарунок у цьому навчальному році для наших дітей», – розказала директорка Софіївської школи Римма Тиркба. 

Реконструкція Софіївської школи триває п’ятий місяць поспіль.

На найстарішій будівлі – початкових класів – підрядники замінили вікна, завершують ремонтувати покрівлю, утеплюють фасад. Всередині приміщення укріпили перекриття, настилають долівку, вирівнюють стіни, монтують опалення.

Перекриття даху, заміна вікон, термомодернізація фасаду та цоколя – продовжуються роботи й на триповерховому корпусі, де навчаються старшокласники. До холодів будівельники мають оновити систему опалення.

«Коли нам сказали, що школу капітально ремонтуватимуть, емоції не можливо було передати словами. Однак найголовніше не зовнішній вид закладу, а якість навчання. Наші учні та вчителі завжди на висоті. А з ремонтом наша школа буде найперша в області», – переконана одинадцятикласниця Яна Величко. 

Вирізнятиметься школа і яскравим фасадом. На думку психологів, різнобарвна будівля підвищує цікавість дітей до навчання. Зокрема, жовті, помаранчеві й червоні кольори активізують розумові здібності та покращують настрій, синій допомагає концентруватися, а відтінки зеленого знімають напругу й посилюють ефективність роботи.

У 2019-му оновлять шкільний спортзал та благоустроять прилеглу територію.

Серед інших позитивних тенденцій – у Софіївській школі прагнуть здобувати освіту все більше дітей. Зокрема, на кінець навчального року налічувалося майже 650 учнів, сьогодні їх – більше 700. Вперше за останні роки набрали чотири перші класи.

«У нашій школі відбуваються кардинальні зміни. І це приваблює учнів з інших шкіл. Приємно, що наш учнівський склад поповнюється», – розказав десятикласник Антон Таран. 

 За кількістю учнів Софіївська школа – найбільша не лише в об’єднаній громаді, а й у районі.

У Софіївці...

... ДніпроОДА реконструює опорну школу.

За кількістю учнів Софіївська школа – найбільша в районі.

  «Коли нам сказали, що школу капітально ремонтуватимуть, емоції не можливо було передати словами. З ремонтом наша школа буде найперша в області», – переконана Яна Величко.

На будівлі початкових класів...

 ...замінили вікна...

... завершують ремонтувати покрівлю...

...утеплюють фасад.

Всередині приміщення укріпили перекриття...

...настилають долівку...

...вирівнюють стіни, монтують опалення.

Пришкільний стадіон майже готовий.

«Можна сказати, повноцінного стадіону в нас ніколи не було. Тепер буде. Незабаром тут вже проводитимуть уроки фізкультури. Мабуть, це найбільший подарунок у цьому навчальному році для наших дітей», – розказала Римма Тиркба.

 Незабаром на новенькому стадіоні розпочнуться уроки фізкультури.

У Софіївській школі прагнуть навчатися все більше дітей.

«У нашій школі відбуваються кардинальні зміни. І це приваблює учнів з інших шкіл. Приємно, що наш учнівський склад поповнюється», – розказав Антон Таран.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux