Опубліковано 30 травня 2016 року, 09:30

У трьох районах Дніпропетровщини створять опорні школи
Відремонтовані кабінети, нові книжки, досвідчені вчителі та цікаві факультативи. Перші на Дніпропетровщині три опорні школи почнуть працювати в Апостолівському, Царичанському та Петропавлівському районах вже восени цього року, повідомляють у департаменті освіти і науки ОДА.

«Опорні школи – це новий досвід не лише для Дніпропетровщини, але й всієї країни, – зазначають у департаменті. – Їх створюватимуть на базі вже існуючих навчальних закладів у районах. Діти з прилеглих сіл та селищ зможуть приїжджати сюди на факультативи».

Такі додаткові заняття будуть більш пізнавальними, додають у департаменті: «В опорних школах будуть затишні відремонтовані кабінети, у них – цікава література та сучасний наочний матеріал для вивчення фізики, хімії, біології. Від макетів до лабораторних пристроїв. Проводити уроки будуть досвідчені вчителі. Їх програма буде вдосконаленою, а підходи до викладання – сучасними. Опорні школи стануть навчальними міні-центрами для сільської молоді».

Рішення про створення опорних шкіл вже прийняли три райони області.

Перша школа – в Апостоловому. Зараз у ній навчається 709 учнів. Після того, як вона стане опорною, її зможуть відвідувати хлопці та дівчата ще з трьох сусідніх навчальних закладів – Української школи, Володимирівського та Михайло-Заводського навчально-виховних комплексів.

Другий навчальний заклад – у Царичанці. Тут 695 школярів. Відвідувати додаткові заняття зможуть й учні Лисківської школи, розташованої поруч.

Третя школа – у Петропавлівці. Її відвідують 490 дітей. До них приєднаються й вихованці Брагинівської, Самарської, Хорошівської шкіл та Олександропільського навчально-виховного комплексу.

Опорні школи запрацюють у вересні цього року. На літніх канікулах у них зроблять ремонт, оновлять устаткування кабінетів. Гроші на це виділяють місцеві бюджети.

Нині рішення про створення таких навчальних закладів ще розглядають у Лозуватівці Криворізького району, Піщанці Новомосковського району, Лихівці П’ятихатського району, а також Васильківці, Томаківці, Софіївці, Криничках, Солоному, Покровську та Петропавлівці. Загалом планують створити 12 опорних шкіл та 37 їх філій.


У трьох районах Дніпропетровщини створять опорні школи
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux