Опубліковано 01 лютого 2019 року, 10:30

У термомодернізованій Ляшківській школі посеред зими розквітнув бузок

У Ляшківській школі просто посеред зими розквітнув бузок. Нічого дивного – в закладі дуже тепло. Будівлю 2018-го термомодернізувала Дніпропетровська облдержадміністрація. Розфарбована у яскраві кольори, школа стала справжньою окрасою всієї Ляшківської громади. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

 «Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, відкрила для громад величезні можливості. Вони самі вирішують, в які інфраструктурні проекти вкладати кошти. Допомагаємо територіям у прагненні зробити життя людей комфортнішим, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Застаріла будівля Ляшківської школи давно потребувала капремонту. Після її термомодернізації маленькі мешканці громади мають яскравий та теплий заклад».

 Ляшківській школі – понад 40 років. Сіра непримітна будівля «совкового» стандарту з роками вся покрилася тріщинами – дірява покрівля пропускала вологу. Приміщення стало холодним та вогким. Аби привести заклад до ладу, громада власними силами замінила вікна і дах. На утеплення фасаду коштів не вистачало. Місцеві звернулися до обласної влади.

«І вчителі, і учні, і батьки дуже вдячні голові облдержадміністрації, завдяки якому нам зробили справді нову українську школу, – сказав директор закладу Вадим Кисличний. – У класах дуже комфортно. Температура у приміщенні збільшилася на 3-5 градусів. Та й ззовні будівля дуже гарна – тепер вона окраса всієї громади».

 Нині школу не впізнати. Будівля «грає» кольорами. Всередині температура – від 20 до 25 градусів. До того ж, менше стали витрачати на опалення. Все – завдяки енергоефективним технологіям, які застосовували під час капремонту фасаду.

«Школа стала теплішою, а ще набула сучасного вигляду. Дуже комфортно працювати в таких умовах, – поділилася вчителька початкових класів Людмила Войченко. – Головне – діткам тепло. Нарешті відпала потреба сидіти у товстих светрах».

«Як утеплили фасад – стало набагато тепліше, – розповіла учениця 10 класу Владислава Дем’яненко. –  Мені сподобалося, в які кольори пофарбували школу. Вони підіймають настрій».

Візитівкою осучасненої теплої будівлі став пахучий бузок. Величезні кущі квітнуть у коридорі – просто в горщиках.

«Мені подобається, що школа стала яскравою та веселою. В ній тепло і радісно. Я її дуже люблю!», – сказала першачок Софійка Безрукова.

У школі – майже 200 учнів. Це мешканці восьми сіл Ляшківської об’єднаної територіальної громади.


Будівля Ляшківської школи нині має сучасний вигляд

Покрівлю та вікна замінила громада

Фасад термомодернізувала Дніпропетровська ОДА

Владислава Дем’яненко: «Мені сподобалося, в які кольори пофарбували школу. Вони підіймають настрій»

У класах – тепло

У коридорі навіть розквітнув бузок

«Дуже комфортно працювати в таких умовах. Головне – діткам тепло», – Людмила Войченко

У школі навчаються майже 200 дітей з усієї Ляшківської громади

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux