Опубліковано 12 лютого 2018 року, 10:30

У Сурсько-Литовській сільській раді відкрили буккросинг

На Дніпропетровщині в Сурсько-Литовській сільській раді відкрили буккросинг. На яскравих стелажах три сотні книжок – подарунок ДніпроОДА. Є різні жанри – від художньої літератури до публіцистики.

«Традицію створення буккросингів ДніпроОДА розпочала у 2016 році зі стелажів у власному холі. Зараз у держустановах області вже 22 такі бібліотеки. Хочемо, щоб в усіх школах, лікарнях, адміністраціях Дніпропетровщини були сучасні книжні полиці з вільним доступом до книг для усіх бажаючих. Ми живемо в час гаджетів, і важливо дати можливість людям тримати в руці справжню книгу», - зазначив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Буккросинг розташували на другому поверсі Сурсько-Литовської селищної ради. Яскраві стелажі встановили в коридорі поряд з кабінетами спеціалістів. Для тих, хто очікує на прийом – найкраща українська та зарубіжна література. Будь-яку книгу на полиці можна почитати на місці або взяти з собою. Відвідувачі можуть приносити й свої книги, які готові «відпустити на свободу».

«Громада звернулася до ДніпроОДА з проханням облаштувати буккросинг і в нас. Отримали – полиці з книжками. Книгообмін – це зручно та комфортно для наших мешканців. Адже до звичайних бібліотек населення середнього та старшого віку не ходять. Домашні книжки – прочитані. А тут – все нове, цікаве, ще й під рукою», - поділився голова Сурсько-Литовської територіальної громади Григорій Андрєєв.

Працівники та відвідувачі сільської ради готові доповнити колекцію нового буккросингу своїми книгами, щоб таким чином поділитися емоціями один з одним. Вони зізнаються, це дуже зручно – не потрібно записуватися в бібліотеку.

«Дуже люблю читати. У мене багато літератури з психології, фантастики та детективів. З радістю читатиму нові книжки й обов’язково принесу щось своє на полички», - поділилася співробітниця сільради Кароліна Фісунова.

Буккросинг – вільна бібліотека для обміну книгами, яку облаштовують в громадських місцях. Головне правило – замість взятої книги потрібно поставити іншу.

У Сурсько-Литовській сільській раді - новинка

Яскраві стелажі

Три сотні книжок

Буккросинг - подарунок ДніпроОДА

Є різні жанри

Від художньої літератури...

 ... до публіцистики

Читальня - на другому поверсі ради

Книжки - для всіх

Література на будь-який смак та вік

Вона - у відкритому доступі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux