Опубліковано 21 січня 2021 року, 13:30

У Софіївській громаді обрали переможців фестивалю вертепів «Різдвяна зірка»  

Веселі колядки, щедрівки, театралізовані вертепи та прадавні українські традиції. У Софіївській громаді обрали переможців конкурсу-фестивалю «Різдвяна зірка». Він проходив онлайн та став наймасовішим за роки свого існування. Про це повідомила начальниця управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Першина.  

«Новий рік на Дніпропетровщині розпочався із яскравого фестивалю «Різдвяна зірка». Навіть дистанційно вийшла тепла зустріч, яка об’єднала 100 творчих колективів з 18 областей України. Виступи учасників переглянули понад 165,6 тис глядачів з 28 держав світу. Зокрема, Америки, Великої Британії, Італії, Австралії, Німеччини, Польщі, Чехії, Ізраїлю, зазначила Наталія Першина. – Інтригу розкрили на святковому гала-концерті. Вертеп, який набрав найбільшу кількість лайків онлайн-голосування, отримав приз глядацьких симпатій. Обрали й володаря Гран-прі, призерів та переможців у спеціальних номінаціях». 

Перше місце отримав творчий колектив Молодіжного центру Unreal Софіївської ТГ  Дніпропетровської області.

«Це вже третє «золото» фестивалю для нас. Перемога цього року стала особливо неочікуваною. Інтригу організатори тримали до останнього, розповіла керівниця Молодіжного центру Unreal Юлія Хваль. – Вихованцям дуже сподобався новий онлайн-формат. Сюжет нашого відеокліпу придумували усі разом. Вирішили показати Віфлеєм. Знімали на фермерському господарстві у сусідньому селі. Там гарний хлів з вівцями. Співали – дівчатка з нашої місцевої музичної школи». 

Друге місце – у колективу «Дух різдвяної зірки» Микулинецької громади Тернопільської області. «Бронза» – у представників Запорізького регіону – аматорського хору «Азовські зорі» Мелітопольського району. Гран-прі взяли учасники з Херсонської області. Артисти вокального ансамблю «Чисті криниці» у 10-хвилинному конкурсному відео показали видовищне різдвяно-новорічне дійство. 

Приз глядацьких симпатій відійшов дитячо-юнацькому хору «Берегиня» Глинянської громади Львівської області. Приз від голови громади вручили колективу «Новий погляд» із Львівської області. Зразковий ансамбль «Мугурашій» з Одещини – переможець у спеціальній номінації «Різдвяна зірка єднає світ».

Досвідчене журі враховувало автентичність виступів, рівень акторської майстерності, костюми, новорічно-різдвяну атрибутику, якість зйомки, монтажу та звуку.

Гала-концерт провели у форматі онлайн-телемосту. Призери та переможці отримали багато теплих слів та цінні подарунки. Серед них – телевізор, принтер, акустична система, квадрокоптер, екшн-камера та фотоапарат.

Фестиваль став доброю щорічною традицією – його провели вже вчетверте за ініціативою Софіївської громади. Партнером виступив регіональний офіс програми «ULEAD з Європою».


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux