Опубліковано 13 серпня 2018 року, 13:30

У Софіївці реконструюємо дитячо-юнацьку спортивну школу з півстолітньою історією – Валентин Резніченко

У Софіївці Дніпропетровська ОДА реконструює районну дитячо-юнацьку спортивну школу, у якій виховуються 400 дітей. Роботи тривають більше місяця. Спортивний об’єкт приводять до сучасних стандартів вперше за півстоліття. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

«Будівництво нових спортивних об’єктів та реконструкція вже існуючих – таке завдання ставить перед владою на місцях Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині зводимо спорткомплекси та осучаснюємо стадіони. Під час реконструкції шкіл будуємо спортивні майданчики та оновлюємо міні-футбольні поля. Настільки масштабні роботи на території області – вперше», – зауважив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Не вірять своїм очам мешканці Софіївки: у селищі взялися за реконструкцію районної ДЮСШ. Її історія бере початок у 70-х. Тоді силами колгоспу в райцентрі облаштували стадіон, а згодом на його базі утворили спортшколу.

«У нас було приміщення, у якому тренувалися важкоатлети. Футбол і баскетбол у холодну пору року проводили у спортзалах шкіл, а по теплу займалися тут, на стадіоні. Футбольне поле ніколи не знало поливу, а коріння дерев «порвало» бігові доріжки», – розказав директор Софіївської ДЮСШ Віталій Рященко.

Місцеві кажуть, оновлення ДЮСШ – їхня рожева мрія. Її озвучили губернатору – той пообіцяв втілити.

«Якщо Валентин Резніченко щось обіцяє, то обов’язково виконує. Коштом районного бюджету виготовили проект, усі інші витрати взяла на себе ДніпроОДА, – зазначила голова Софіївської РДА Алла Кисіль. – Нарешті реконструкція ДЮСШ стартувала. Упевнена, новою спортивною базою користуватимуться всі, хто небайдужий до свого здоров’я». 

ДЮСШ буде не впізнати. Старе спортивне приміщення демонтують і зведуть «з нуля» нове. У ньому, крім атлетичної зали, розмістяться тренерські та роздягальні. Опалення – індивідуальне.

На стадіоні встановлять трибуни на 900 місць та прокладуть нові бігові доріжки. Облаштують два футбольні поля зі штучним покриттям, волейбольний та баскетбольний майданчики, ями для стрибків у довжину.

Микола Бугай – ветеран спорту. На місцевому стадіоні – з дитинства. Пригадує, займався різними видами, але найбільше полюбляв футбол.

«Реконструкція ДЮСШ – це велика радість для кожного мешканця району. Як просувається робота, приходжу дивитися щодня.  На душі радісно. Мрію вийти на оновлене футбольне поле як суддя, можу запросто постояти й на воротах ветеранської команди», – поділився чоловік. 

Наразі у Софіївській ДЮСШ займаються 400 дітей. Для них працюють три секції – футбол, баскетбол і важка атлетика. Після реконструкції планують відкрити ще дві – легку атлетику та настільний теніс.

Крім того, ДніпроОДА спільно з Федерацією футболу України втілює в регіоні масштабну програму з облаштування сучасних міні-футбольних полів. У 2018-му таких відкрили дев’ять – сім у Дніпрі та два в Солоному. Планують почати облаштування ще 23-х.

У Софіївці - реконструкція ДЮСШ.

Оновлюють футбольне поле...

..легкоатлетичні доріжки...

Наразі старе приміщення демонтують.

Ведуться земляні роботи.

«У нас було приміщення, у якому тренувалися важкоатлети. Футбол і баскетбол у холодну пору року проводили у спортзалах шкіл, а по теплу займалися тут, на стадіоні. Футбольне поле ніколи не знало поливу, а коріння дерев «порвало» бігові доріжки», – розказав Віталій Рященко.

На цьому місці установлять глядацькі трибуни.

Після реконструкції спортивний об'єкт відповідатиме сучасним вимогам.

«Реконструкція ДЮСШ – це велика радість для кожного мешканця району. Як просувається робота, приходжу дивитися щодня.  На душі радісно. Мрію вийти на оновлене футбольне поле як суддя, можу запросто постояти й на воротах ветеранської команди», – поділився Микола Бугай.

Наразі в Софіївській ДЮСШ – 400 вихованців.

ДніпроОДА разом із ФФУ втілює в області масштабну програму з облаштування сучасних міні-футбольних полів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux