Опубліковано 07 лютого 2022 року, 10:30

У Софіївці на базі відродженого рибгоспу відкриють туристично-освітній хаб 

У Софіївській громаді відроджують риборозплідник. Планують розводити мальків коропа, сома, білого амура, карася, щуки. Поруч облаштують туристично-освітній хаб. Там встановлять величезні акваріуми. Можна буде побачити усі етапи «перетворення» маленької ікринки на «дорослу» рибу. Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА.

«Реалізовувати цікаві та корисні проєкти територіям допомагає участь у різних грантах. Підключаються і підприємці. Так, у Софіївці місцевий інвестор взявся за відродження колишнього рибгоспу. А за програмою DOBRE там облаштують і туристично-освітній хаб», – розповів директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Андрій Рубан.

Рибгосп у Софіївці запрацював у середині минулого сторіччя. Там розводили мальків для подальшого промислу. Проте у 90-ті виробництво потрохи почало «згортатися», поки не зупинилося. На довгий час про господарство забули, каже Софіївський селищний голова Петро Сегедій. Нині відроджують.

«Наша громада активно долучається до грантових конкурсів. Приємно, що маємо і прогресивно налаштованих інвесторів. Вони роблять власний внесок у розвиток Софіївщини. Завдяки проєкту з відродження аквакультури з’являться нові робочі місця. І місцевий бюджет отримає додаткові надходження», – сказав Петро Сегедій.

Софіївський риборозплідник – поблизу річки Кам’янка. Там облаштують 5 спеціальних чеків – поглиблень для розведення риби. Кожен площею у 0,5 га. Уже завезли труби для заповнення їх водою. Систему монтуватимуть, як потеплішає. За сезон планують мати до 15 тонн мальків.

На території риборозплідника відкриють туристично-освітній хаб. Уже звели невеличку модульну будівлю площею 30 кв м. Закупили три акваріуми – на 300 л кожний. А ще – проєктор, фліпчарт, меблі. Все – грантовим коштом.

У хабі планують проводити туристичні екскурсії та уроки біології. У селищній раді кажуть, не тільки для учнів Софіївщини, а й для школярів із сусіднього Кривого Рогу. Дітлахи зможуть наочно ознайомитися з тим, як із малесенької личинки виростає риба.

У Софіївській громаді – 29 сіл. У них мешкають понад 12,5 тис людей.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux