Опубліковано 10 липня 2019 року, 11:30

У Широківському районі продовжується реконструкція Карпівської опорної школи 

Дніпропетровська ОДА продовжує реконструкцію ще одного навчального закладу. У Широківському районі осучаснює Карпівську опорну школу. На сьогодні її оновили вже наполовину. Окремий акцент – на енергоефективності та яскравості. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький. 

«У школах області Дніпропетровська ОДА  створює сучасний освітній простір. Йдеться про енергоефективний фасад, яскравий дизайн, цифрові технології та безбар’єрність. З урахуванням цих принципів приводимо до ладу опорну школу у Карпівці, яка торік відсвяткувала півстолітній ювілей», – зазначив Олексій Полторацький.

Карпівська опорна школа «прощається із радянською епохою. Торік вона відсвяткувала 50 – до ювілею отримала реконструкцію. У закладі кажуть, місцевим коштом хоч і проводили ремонти, однак здебільшого косметичні. Такий масштабний – вперше.

«Чесно кажучи, спочатку було лячно. Все таке яскраве, незвичне. Просто ми звикли більш до пастельних тонів. Але згодом призвичаїлися. І головне – діти стали краще сприймати насичені кольори. Таке забарвлення надихає на творчість та пробуджує активність», – поділилася спостереженнями заступниця директора Карпівської школи Вікторія Шевченко.

Перш ніж майнути на літні канікули, учні вже встигли позайматися в нових комфортних умовах. Зокрема, соковитими кольорами «дихає» другий поверх школи, де займаються учні 5-11 класів. У кабінетах гуманітарного профілю переважає зелений колір, природничо-математичного – помаранчевий, а у класах творчості – червоний.

Нове обладнання, яким облаштовують класи, полегшує навчальний процес і підвищує якість освіти. В учителів з’являється більше можливостей, аби донести матеріал у небанальній формі, в учнів – більше зацікавленості.

«У цих умовах стало цікавіше вчитися. З’явилися інтерактивні дошки. Починаєш бачити світ навколо себе по-іншому. Розумієш глибше ті чи інші процеси. Дивишся, як змінюється школа, і не віриш, що це відбувається саме з нею. Здається, що це школа не в селі, а десь у місті», – розказала 11-річна Марія Підгайна. 

У закладі облаштували тренажерний зал: він готовий приймати охочих качати м’язи. А ось будівництво пришкільного стадіону – поки що в проєкті.

«Хочеться мати поблизу школи гарний стадіон. Щоб на ньому були комфортні спортивні майданчики для занять фізкультурою на вулиці», – побажала 12-річна Ангеліна Савченко.

Реконструкція – у розпалі. Всередині підрядники проводять демонтажні роботи на першому поверсі, ззовні – утеплюють та облицьовують панелями фасад.

У Карпівській опорній школі – понад 200 учнів.

У Широківському районі триває реконструкція Карпівської опорної школи.

Її оновили вже наполовину.

Окремий акцент – на енергоефективності та яскравості.

«Чесно кажучи, спочатку було лячно. Все таке яскраве, незвичне. Просто ми звикли більш до пастельних тонів. Але згодом призвичаїлися. І головне – діти стали краще сприймати насичені кольори», – поділилася Вікторія Шевченко.

Соковитими кольорами...

....вже «дихає» другий поверх.

 Усі кольори веселки.

Нове обладнання підвищує якість освіти.

 Такий ремонт - вперше за півстоліття закладу.

 «У цих умовах стало цікавіше вчитися. З’явилися інтерактивні дошки. Починаєш бачити світ навколо себе по-іншому. Розумієш глибше ті чи інші процеси.», – розказала  Марія Підгайна.

У закладі облаштували тренажерний зал.

А ось будівництво пришкільного стадіону – поки що в проєкті.

«Хочеться мати поблизу школи гарний стадіон. Щоб на ньому були комфортні спортивні майданчики для занять фізкультурою на вулиці», – побажала Ангеліна Савченко.

Реконструкція – у розпалі.

На першому поверсі – демонтаж...

...утеплюють та облицьовують панелями фасад.

У Карпівській школі – понад 200 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux